Doping cezası alan Rıza Kayaalp: Devletimin yanımda olmasını istiyorum

Yasaklı madde kullandığı tespit edilen Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, "Vicdan olarak çok rahatım. İlacı tedavi amaçlı aldık ama uluslararası platformda bunu anlatmak zor. Devletimin yanımda olmasını çok istiyorum." dedi.

Dünya ve Avrupa Şampiyonu, olimpiyat ikincisi Rıza Kayaalp'in kanında yasaklı madde tespit edildi. Kayaalp, geçici olarak spor müsabakalarından men edildi. Ceza nedeniyle Kayaalp, Paris Olimpiyat Oyunları'nın Türkiye kadrosundan da çıkarıldı.

Kayaalp, konuyla ilgili açıklamada bulundu. Vicdanının rahat olduğunu belirten milli güreşçi, doktorunun kulak çınlaması nedeniyle ilacı verdiğini söyledi. İlacın yasaklı olduğunu bilmediğini iddia eden Kayaalp, devletin yardımını istedi. Kayaalp ayrıca kullandığı ilacın ismini açıkladı.

Kayaalp, "Burada yasaklı madde derken, Vastarel denilen ilacın içindeki etken maddesi. Bana hiçbir güç kuvvet katkısı olmayan bir madde" dedi.

Kayaalp özetle de şöyle konuştu:

"2-3 haftadır o kadar üzgünüm ki. Finalde kaybettiğimde bile bu kadar üzüldüğümü bilmiyorum. Bunun üzüntüsü daha çokmuş. Daha kötüsü başına gelince, eskiyi aratır oluyor. 25 yıldır tertemiz bir kariyerim var. Burada yasaklı madde derken, Vastarel isimli ilacın içindeki etken maddenin bana güç, kuvvet katkısı yok. Allah'a şükür benim vicdanım rahat. Vicdani yönden hiçbir sıkıntım yok. Çünkü yıllarca savunduğum şey temiz spor. Bütün madalyaların sonunda bir sürü numune verdim, her şeyim tertemiz. Bu böyle başıma gelecekmiş. Zaten son şampiyonamdı. Bizim için olimpiyattan sonra da artık bırakma zamanı geliyordu. İnsan son döneminde isteyerek böyle bir hata yapmaz. 25 yıldır ülkeme birçok madalya kazandırdım. Devletimizin yanımda olmasını çok istiyorum."

VASTAREL NEDİR NEDEN YASAKLI?

Vastarel, Trimetazidin isimli bir madde içermekte.

Trimetazidin, Dünya Anti-Doping Ajansı (WADA) yasaklı maddeler listesinde. Kalp krizini önlemek için kullanılan bu ilaç fiziksel performansı arttırdığından doping olarak kabul ediliyor. İlaç aynı zamanda Kayaalp dediği aktardığı gibi kulak çınlaması için de veriliyor.

Spor Haberleri