Cinsiyeti tartışılan Khelif: Saldırılar başarıma özel bir tat katıyor

Interseks yani çift cinsiyetli doğduğu açıklanan Olimpiyat şampiyonu İmane Khelif tartışmalara ilişkin, "Tamamen uygunum, ben bir kadınım, bir kadın olarak doğdum, bir kadın olarak yaşadım" dedi.

Uluslararası Boks Birliği'nin (IBA) Kadınlar Dünya Şampiyonası'ndan cinsiyet uygunluğu testinden geçemediği için diskalifiye ettiği Imane Khelif, olimpiyat şampiyonu oldu.

Paris Olimpiyat Komitesi'nin turnuva için uygun gördüğü Khelif'in ilk olarak trans olduğu iddia edildi. Khelif'in sözcüsü iddiayı yalanlayıp çocukluk fotoğrafı paylaştı.

Khelif, çift cinsiyetli yani Insterseks doğduğu da açıklandı.

Khelif'in sözcüsünün paylaştığı fotoğraf

Orta hafifsiklette altın madalya kazanan Khelif ile ilgili tartışmalar ne turnuva sırasında ne sonrasında bitti.

Khelif, tartışmalara ilişkin ilk kez çok net konuştu. Indyturk'un haberine göre; Khelif, şunları söyledi:


"Tamamen uygunum, ben bir kadınım, bir kadın olarak doğdum, bir kadın olarak yaşadım. Buna şüphe yok.

(Olmadığımı iddia eden) bu insanlar, başarı düşmanları. Onları böyle adlandırıyorum. Bu saldırılar başarıma özel bir tat katıyor.

Onurum yerinde fakat sosyal medyadaki saldırılar aşırı kötüydü ve bunların bir anlamı yok. İnsanların şerefini etkiliyorlar, insanlar artık farklı düşünüyor.

IBA'ye gelecek olursak, 2018'den itibaren IBA kapsamında boks yaptım, beni gayet iyi biliyorlar. Neler yapabildiğimi, yıllar içinde nasıl geliştiğimi biliyorlar. Ama artık tanınmıyorlar ve benden nefret ediyorlar ve nedenini bilmiyorum. Onlara bu altın madalyayla tek bir mesaj gönderdim ve şerefimle onurum her şeyden önemli.

Cezayirli kadınlar kuvvetleri ve güçlü iradeleriyle bilinir. Cesurlar ve beni desteklemeye geldiler. Arap (dünyasına) da bir mesaj gönderdiler. Onurumuzun her şeyden önemli olduğu mesajını gönderdiler"

Spor Haberleri