Aziz Yıldırım: Ali Koç 'Gerekirse Kavga Edelim' Dedi

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda yaşananlardan sonra düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Seçimli Genel Kurul'u terk eden Başkan Adayı Aziz Yıldırım, yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Aziz Yıldırım, Divan başkanlığı seçimime ilişkin "Divan başkanlığı seçiminin nasıl bittiğini gördünüz. Delegelerin tepkisi oldukça ve bunlar büyümüş ortalıkta gerildi. Yer kavgaları çıktı. Kongre üyesi olmayan taraftarlar da içeri alındı. Görevli adı altında da içeri insanlar dahil edildi." dedi.

"'ALİ KOÇ GEREKİRSE KAVGA EDELİM' DEDİ"

Kürsüye çıkmasına ilişkin konuşan Yıldırım, "Kürsüye giderek bu yanlışa bir çözüm bulmalarını istedim. Amacım bir sükunet ortamı yaratmıştı. Ali beye yöneldim, elini sıktım. Divan kurulunun üslubunun kavgaya yol açacağını ifade ettim, 'Böyle giderse kavga çıkacak' dedim. Ali bey de 'Gerekirse kavga edelim' dedi." ifadelerini kullandı.

"BEN SEÇİM BİTENE KADAR ORADAN AYRILMAYACAĞIM"

Delegelerine çağrıda bulunan Yıldırım, "Bütün delegelerimizi yarın stadyuma bekliyorum. Ben de sabah erken saatlerden itibaren orada olacağım ve seçim bitene kadar da oradan ayrılmayacağım.

Bu provokasyonları yapanlar yarın bir gün kulübün sahibi gibi davranırsa ben hiç şaşırmayacağım. Bunu düşünerek oy kullanın. Fenerbahçe; holdinglerin takımı mı, halkın takımı mı? Yarın genel kurul üyeleri buna karar verecek.

Bizim derdimiz seçim kazanmak değil, Fenerbahçe'nin kazanması. Divan oylaması yapıyorlar, “Oy birliğiyle kabul edildi” diyorlar. Ben reddettim onu, nasıl oy birliğiyle kabul edildi? Demokrasi diyorlar, böyle demokrasi mi olur? Kimseyi konuşturmuyorlar. Seçimle gelmiş Şekip Bey’le çalışmıyorlar.” şeklinde konuştu.

"MOURINHO'DAN FAYDA SAĞLAMAK YANLIŞTIR"

"Mourinho üzerinden fayda sağlamak yanlıştır. Mourinho, Fenerbahçe'nin teknik direktörüdür. Onu tartışmaya açmamak lazım. Herkesin ona saygı duyması gerekiyor."

"KAVGA ÇIKACAĞI İÇİN GİTTİM"

"Kavga çıkacağını gördüğüm için gittim, Ali Bey diyor ki 'Kavga edelim.' Güldüm, geçtim."

"KULÜBÜN ŞAHISLARA SATILMASINA KARŞIYIM"

"Kulüplerin şirketleşmesi ve şahısların malı olmasıyla ilgili söylemler yapıyorlar. Anadolu kulüplerinin sahibi olmasından sonra büyük kulüpler için de bu söylemler yapılıyor. Ben buna karşıyım. Kulüplerin sahibi taraftarlar ve kongre üyeleridir."

"KARŞI TARAF ÇİFT EL KALDIRDI"

"Şekip Bey'in oyu fazlaydı ama karşı taraf çift el kaldırıyor. Bir heyet oluşturulur, tribüne gidilip sayarlardı. Üst tribün sayılmadı. Diğerleri organize olmuş çift el kaldırıyor."

"KONGREYE GELEN İNSANLAR AMİGOLUK YAPMAYACAK"

"Kongereye gelen insanlar amigoluk yapmayacaklar. Stada maça gelmiş gibi geliyorlar. Bu yanlış. Ayırmadan söylüyorum, kimse bu şekilde davranamaz.”

"SEÇİMDEN ÇEKİLMİYORUM"

“Fenerbahçe'nin üzerindeki ölü toprağını kaldırdım. Onlara yön verdim. Ben hedefime ulaştım. Göreve geldiğimde dediğim her şeyi yapacağım. Seçimden çekilmiyorum, bunlar yalan. Sabah kaçta başlıyorsa o saatte orada olacağım. Çekilmek falan yok.

Ben orada kalsaydım kavga çıkacaktı. Olaylar büyüyecekti. Ben kimseden korkmam. Korkaklar her gün, cesurlar bir kez ölür. Biz bir kez öleceğiz. Biz kimlerle kavgalar etmişiz. Ben kaçmam. Ben ayrılmasaydım Fenerbahçe'ye zarar olacaktı."

"ŞAMPİYON OLAMAZSAK FENERBAHÇE'YE 50 MİLYON DOLARA VERECEĞİM"

"Divan'a gidip 50 milyon dolar teminat mektubu verecektim. Şampiyon olamazsak o parayı Fenerbahçe'ye vereceğim. Divan’da bunu açıklayacaktım ama olmadı.”

Spor Haberleri