Ali Koç: Bu federasyona malum kulübü ittirecek diyemeyiz ama...

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulunun Olağan Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Koç, konuşmasında TFF seçimlerine de değindi.

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulunun Olağan Toplantısı bugün saat 10:30'da başladı. Fenerbahçe Spor Kulübü Faruk Ilgaz Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya Eski Başkan Aziz Yıldırım da katılım gösterdi. Toplantı öncesi başkan Ali Koç ile eski başkan Aziz Yıldırım'ın birbirine sarılması ve selamlaşması büyük alkış aldı.

Öte yandan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulunun Olağan Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Olimpiyatlara giden sporculara değinen Başkan Koç, "Hepimiz Olimpiyatlara giden tüm sporcularla gurur duyuyoruz. İnşallah en yüksek sayıda madalya ile dönerler. Çünkü ülkemiz bunu hak ediyor. Belki 27 sporcu Paris'e başka kulüplerden gitse teşekkür ederlerdi ancak biz olunca çok konuşan çıkmıyor. Antrenörlerimize, sponsorlarımıza teşekkür ederim.

"AZİZ BAŞKANIN BURADA OLMASI ÇOK ÖNEMLİ"

Koç, "Aziz Başkanın burada olması çok önemli. Çünkü Fenerbahçe Spor Kulübü'ne dünyanın en büyük kulübü olma vizyonunu kendisi yerleştirdi.

"KURULLARIN LİYAKATLE KURULMASINI İSTİYORUZ"

Başkan Koç, "TFF seçimlerini isyan edenler ittifakı kazandı. Adalet isteyenler, demokrasi isteyenler kazandı. Seçim sürecinin nasıl yaşandığını hepimiz biliyoruz. Sonuç belki birileri için sürpriz oldu ama pek çok kişinin ortak duygularını ortaya çıkaran bir sonuç oldu.

Giden geleni aratır mı? Başkanınız olarak şunu söyleyebilirim; değişimin kazanması daha iyi oldu. Yıllar sonra o malum unsurları içinde bulundurmayan bir federasyon geldi. Fenerbahçe ile ilişkileri nasıl olur bilemem. Bu saatten sonra söylemler değil eylemler önemli. Adil iklim sağlanırsa destekçisi olacağız. Bu TFF o malum kulübü ittirecek diyemeyiz ama gidenlerin ittireceği kesindi. O yüzden bu değişiklik oldu. Gidenin arkasından konuşmak istemiyorum ancak Fenerbahçe'ye büyük zararları oldu.

Devletin çorbada tuzu olacak ancak biz sahada devletin elinin olmamasını istiyoruz. Kurulların liyakatle kurulmasını istiyoruz. Bir kulübün transfer tahtası kapandığında sihirli bir olmamasını istiyoruz. 99 puan topladık, 7,5 milyon dolar aldık. Anadolu kulüpleri bu az gelir nedeniyle müdahaleye açık hale geliyor. Futbolun dünya çapında olması için devlet destek olacak. Devlet olmasa bu stattlar olur muydu? Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı... Herkes topa girmeli. Kısır bir rekabet içerisindeyiz.

Seçim öncesi Fenerbahçe ve Beşiktaş tepki gösterdi. Fenerbahçe ve Beşiktaş camiaları seçim öncesi TFF'ye yürüyüş yapsaydı, sizce aday olabilir miydi? İnsanlar açık açık tepkiden çekiniyorlar." şeklinde konuştu.

ŞEKİP MOSTUROĞLU AÇIKLAMASI

Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu ile ilgili de konuştu. Başkan Koç, "Seçim döneminde Sayın Şekip Mosturoğlu'nun adil olmadığını söylemiştim. Beraber toplandık. Niyetiniz böyleydi dedim. Üyelere telefonla erişildi, Divan kurulu seçim büroları oldu dedim, hayır dedi. Biz, sürekli beraber çalışıyorduk. Orta yolda buluşuruz. Geride kalan geride kaldı, umarım Şekip Mosturoğlu ile beraber iyi yazılmış imza atarız." ifadelerini kullandı.

Spor Haberleri