Ali Koç ile Mehmet Büyükekşi salonda tartıştı!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un konuşma yaptığı sırada Mehmet Büyükekşi ile arasında gerilim yaşandı. Koç'un, "Onurlu, haysiyetli kimse; bu şekilde aday olmaz." sözleri üzerine Büyükekşi'den tepki geldi.

Türkiye Futbol Federasyonu Türkiye Futbol Federasyonu, TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı Ankara'daki JW Marriott Hotel'de başladı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, burada bulunduğu açıklamalarda sert ifadeler kullandı.

ALİ KOÇ: SON DERECE ANTİ-DEMOKRA BİR SEÇİM ORTAMI

Seçimde kimseyi desteklemediklerini söyleyen Koç, "Son derece anti demokratik bir seçim ortamı. Niye anti demokratik diyorum, "Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir" demeyi çok isterdim "Milletin iradesi hakim kılınmışıtr" demeyi... Milletin iradesi nedir burada; delegeler. Delegeler kim? Milyonlarca taraftarın tuttuğu takımın başkanları, yöneticileri. Siz delegelerinize baskı yapıp, telkinde bulunup oy toplamaya çalışıyorsanız. Ya da bir başka delegeye imza verilmemesi için elinizde bulunan her türlü imkanı kullanıyorsanız ve burada da muvaffak oluyorsanız bu bir adil seçim değil."

"UEFA , BOZKURT İŞARETİNE CEZA VERECEĞİNE BU İŞLERE BAKSIN"

"Servet Yardımcı kim? UEFA yönetim kurulunda Türkiye'yi temsil eden kişi. Diğer bir deyişle Türkiye pasaportu taşıyan futbolda en üst mertebedeki kişi. O kişi bunu söylüyorsa nedir bu şantaj, kumas, ne gibi bir kumpas? ne gibi bir şantaj? UEFA bize haksız yere bozkurt işaretine ceza vereceğine, bu işlere baksın."

"UEFA VE FIFA BU SEFER YÜKLÜ GELMİŞ"

"Burada UEFA ve FIFA var genelde bu kadar yüklü gelmiyorlar, bu sefer yüklü gelmişler bakalım ne çıkacak. Hepimizin duayeni muhterem büyüğüz sayın Şenes Erzik, dost ortamında bir sohbet yapıyor federasyon başkanı ve yöneticileriyle ilgili. Sırf seçimlerde avantaj yaratmak için Anadolu Ajansı'na servis ettiler."

"BİZ KİMSEYİ DESTEKLEMİYORUZ"

"Buraya geldin mi oyunu kullanman lazım. Bizim oyumuz boş oy, biz kimseyi desteklemiyoruz."

ALİ KOÇ İLE MEHMET BÜYÜKEKŞİ ARASINDA GERİLİM

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Mehmet Büyükekşi'yi hedef alarak "Onurlu, haysiyetli kimse; bu şekilde aday olmaz." ifadelerini kullandı.

Bu sözlerin üzerine Mehmet Büyükekşi, "Koskoca Fenerbahçe Başkanı böyle konuşamaz." dedi.

Büyükekşi'nin sözlerinin ardından Koç, "Son sözümü geri alıyorum. Ancak siz koskoca Fenerbahçe Başkanı ile ilgili devlet nezdinde yalan söylediniz." şeklinde konuştu.

BEŞİKTAŞ BAŞKANI ARAT: DEMOKRASİYE İNANCIMI TAMDIR

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, TFF seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada, "Camiaya hayırlı olsun. Böylesine önemli kişiliklerin, UEFA İcra Kurulu'nda görev almış bir üyenin adaylığa müracaattan sonra çekilmesi Türkiye için tarihe geçecek notlardan bir tanesidir. Çok üzücü bir durumdur. Keşke herkesin adaylığı onaylandıktan sonra seçime devam etseydi. Bu daha doğru olurdu. Ancak demokrasiye inancımız tamdır. Beşiktaş Jimnastik Kulübü olarak adayların kendi programlarını tanıttıktan sonra kararımızı vereceğiz. Bu kararımız sandıktaki neticeyi belirleyecektir. Kararımız kendi delegelerimizin fikirleri doğrultusunda olacaktır. Duruşumuz çok net. Adayların çıkması projeleri tetikler. Ben bu iki adaylı seçimin hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

"ŞEFFAFLIĞIN DEVAM ETMESİ ÖNEMLİ"

Arat sözlerini şöyle sürdürdü, "Birinci asıl konu şeffaflık. Kurulların şeffaflığı. Hiç kimse birilerinin adamı olmamalı. Seçildikten sonra bulunduğun kulübün yeleğini çıkartmalısın. VAR kayıtları pazartesi günü açıklanmalı. Şeffaflığın devam etmesi önemli. Merkez Hakem Kurulu son derece önemli. Yabancı hakemler geldikten sonra hakemler daha farklı bir disiplin içine girdiler. Rekabet iyi bir şeydir. Rekabet kaliteyi getirir."

"3 ALTERNATİFLİ KARAR VEREBİLİRİZ"

Hasan Arat, TFF Başkanlığı için aday olan Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nun açıklamalarından sonra Seçim için kararlarını vereceklerini belirtip, "Beşiktaş Kulübü, seçimdeki kararını adayların açıklamalarından sonra verecek. Biz 3 alternatifli karar verebiliriz. Adaylar programını açıkladıktan sonra karar vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Yabancı sayısının değişmesiyle ilgili Arat, "Yapılmış kontratlar var. Yabancı sayısını buraya indirdik denmesi kulüpleri sıkıntıya sokuyor. Dolayısıyla kulüplerin eli kolu bağlı oluyor. Federasyonun kontratı devam eden isimler için daha esnek olması gerekiyor." açıklamasında bulundu.

DURSUN ÖZBEK: SERVET BEY'İN ADAYLIKTAN NEDEN ÇEKİLDİĞİNİ BİLMİYORUZ

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, TFF Başkanlık Seçimi esnasında açıklamalarda bulundu. Mevcut başkan Mehmet Büyükekşi ile güvenli bir yönetim olmadığını söyleyen Özbek, "Türk futbolu için hayırlı olur inşallah. Buna Türk futbolunun ihtiyacı var. Geçen sezon gergin bir ortamda oynandı. İnşallah bu sezon gergin ortam olmaz. Adaletin olduğu, mücadelenin yeşil sahada oynandığı bir lig olur. Artık herkes yoruldu bu gerginlikte. Bakacağız, dinleyeceğiz. Büyükekşi geçtiğimiz 2 senede, biz yönetime geldikten sonra, çok güvenli bir yönetim olmadı. Adalet hep arandı, kavga ortamında olduk. Başkanlıktan Servet Bey çekildi, niye çekildi bilmiyoruz. Kaotik bir ortam oldu." dedi.

"İŞLER İYİ GİTMİYOR"

Olağanüstü seçimi değerlendiren Özbek, "Bu olağanüstü bir seçim. Öyle değil mi? Bu yönetimin daha 3 senesi vardı. Birinci senesini doldurdu, seçime gidiyor. Demek ki işler iyi gitmiyor. Olağanüstü seçimde olağanüstü şeyler yaşanıyor. Bir aday çıkıyor, çekiliyor. Bekleyip görmek lazım. İnşallah hayırlısı olur. Seçime giren adaylar herhalde Türk futbolunun halini görüp nasıl tedavi edeceklerini biliyorlardır." sözlerini sarf etti.

"ADAYLARI DİNLEYECEĞİZ ONA GÖRE OY VERECEĞİZ"

Büyükekşi'ye kimseyi önermediklerini söyleyen Özbek, "Şimdi dinleyeceğiz adayları. Sayın Büyükekşi'nin tekrar aday olması, bir kaostan çıkmak üzereyken, başarılı bir yönetim yoktu... Servet Bey'in çekilmesi... Olay karmakarışık bir hale geldi. Büyükekşi yönetiminin içinde Galatasaray'ın desteklediği yönetim kurulu üyesi yok. Kabul etmedik. Kimseyi önermedik. Böyle bir şey yok. Çok önceden beri söylediğimiz bir şey var, yeni bir yönetim veya istişareli yönetim için fırsat olmadı. Kaotik bir dönem geçiyordu, devam etmemesi lazımdı. Gerekli yenilenmeyi görmediğimiz için herhangi bir destek vermedik. Adayları dinleyeceğiz, ona göre bir oy vereceğiz." dedi.

Spor Haberleri