Ali Koç Jose Mourinho'nun Maliyetini Açıkladı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, başkanlık seçimi öncesi Sarı-Lacivertli kulübün gündemine dair Halk TV'de açıklamalarda bulundu.

Süper Lig devi Fenerbahçe'de sezonun sona ermesiyle gözler başkanlık seçimine çevrildi. 8-9 Haziran'da yapılacak Seçimli Olağan Genel Kurul'a gidecek olan Sarı-Lacivertli Kulüpte Mevcut Başkan Ali Koç ve Aziz Yıldırım yarışacak.

JOSE MOURINHO TRANSFERİNİ HALK TV'DE ANLATTI

Fenerbahçe mevcut başkanı ve başkan adayı Ali Koç, Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın Yeni Bir Sabah programına katıldı. Küçükkaya, Ali Koç'a Mourinho'yu Fenerbahçe'ye getirmek için nasıl ikna ettiklerini ve projenin detaylarını sordu.

Koç, Jose Mourinho'nun transfer sürecini şu sözlerle açıkladı; "Mourinho’yu ikna etmemizde zamanlama çok önemliydi. Bir hocaya ihitiyacımız olursa ne gibi opsiyonlar var diye çalışmalarımızı sürdürdük. Bunlardan biri de Jose Mourinhoy’du. Mario Branco, Jose Mourinho’ya önce Fenerbahçe’yi anlattı. Hayallerimizi anlattık. Fenerbahçe’nin ne demek olduğunu anlattıktan sonra Fenerbahçe’nin futbol operasyonlarını anlattık. 100 sayfalık bir rapor hazırladık. Bundan etkilendi.

Olağanüstü bir istatistik ile şampiyonluğa gidiliyorduk. Aynı kadro mühendisliği yaptığımız gibi çalışmalarımızı yaptık. Mario, kendisine şu anki takımla ilgili bilgi verdi. Eksik pozisyonlara uyan futbolcularla ilgili liste verdik.

"AZİZ YILDIRIM'IN YAPTIĞI SUÇTUR"

Senin çalıştığın hiçbir kulübün satın alma gücü Fenerbahçe kadar az değil, bunu bilerek geleceksin” dedim. Biz ne yaptık, gelecek vadeden hem ekonomik hem sportif açıdan iş yapabilecek futbolcular aldık. Winner sporcularla harmanladık ve çok iyi netice verdik. Bunları anlattık ve etkilendi. Mourinho sadece takıma odaklanmak istiyor. Kendisinin potansiyelini en iyi vereceğine inandı. Bize Aziz Bey'in yaptığı tekliften daha aza geldi. Aziz Yıldırım “Adam aptal mı, o zaman menajerleri açıktan para verdi” demiş. Bu bir suçtur. Ama Mourinho’nun bize ne kadar inandığının da özeti bu. 3 milyon euro daha az bizimki. Biz bütün ekiple 2 milyon euro ile anlaştık Ben üzüldüm bu suçlamadan dolayı. Bizim anlaştığımız ortaya çıkınca Sayın Aziz Yıldırım “Evet karşı taraf anlaştı Mourinho da bana sordu” gibi bir şey söyledi. Hocaya sordum, güldü.

MOURINHO'NUN MALİYETİNİ AÇIKLADI

Ali Koç, Jose Mourinho'nun tüm ekibiyle birlikte yıllık maliyetinin 12 milyon euro olduğunu açıkladı. Koç, konuya ilişkin "Aziz Yıldırım, Mourinho'ya yıllık 15 milyon euro teklif etti. Biz Mourinho ve ekibiyle yıllık toplam 12 milyon euro karşılığında anlaştık. Jose Mourinho'nun bizim projelerimize ne kadar inandığının kanıtı budur." ifadelerini kullandı.

"BİZ İSYAN BAYRAĞINI AÇTIK"

"Herkesi yendik sistemi yenemedik. Cam tavanı yıkıp şampiyonluklar alma dönemi gelmiştir. Fenerbahçe’nin istikrarı var aslında. Son 5 yıllık tabloda biz öndeyiz puan olarak.Bunu futbol mantığına anlatamazsınız ama burada kurulmuş bir yapı var. Futbol daha çok FETÖ’leşti. Orada gereken temizlik daha yapılamadı.

Uluslararası seviyede Türkiye’deki futbolun niye adaletli olmadığına dair bir rapor hazırladık. Hem UEFA'ya hem de FIFA'ya başvurularını yapacağız. Taşlar yerinden oynamaya başladı. Kulüpler imza kampanyası başlattı. Federasyon seçime gitmeye karar verdi. Yabancı VAR hakemleri geldi. O talihsiz olay olmasaydı saha hakemleri de yaancı olacaktı. Belki uzun zaman sonra federasyonda çok adaylı bir seçim olacak. Ben önümüzdeki yıllarda Türk Futbolunda çok ciddi bir temizlik olacağına zerre şüphem yok. Bazı siyasi gücü olan kişiler gerektiğinden fazla futbolun içinde. Devlet her zaman sporun içinde olmalı. İnsanlara görece geldiklerinde formaları üzerinden atamıyor. Futbolla ilgilenen bürokratlar da var. Futbolun daha adil olmasını istiyoruz. Galatasaray ile oynanan maç replikti. Çocuklar çıktılar o atmosferde olağanüstü müsade ettiler. Sistemi yenemedik. Biz isyan bayrağını açtık. Trabzon’da linç girişiminden kurtulduk ve yeter dedik olağanüstü genel kurul çağrısı yaptık.

"BİR SEÇİM KAZANMAK İÇİN HERKESE ÇAMUR ATMAK SON DERECE SIKINTILI"

Ben olduğum sürece "Ben başkan olduğum Fenerbahçe’yi şampiyonluk yapmazlar sözüme açıklık getireyim. Bu bir isyandı. Etkisi olduğunu da görüyorum. Bu bir teslimiyet bırakma duygusu değildi. Bunun üzerinden seçim kampanyası yapmak son derece yanlış. Benim ağzımdan bir laf çıktı diye seçim kazanacaklarını düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Ne benim ne de Fenerbahçe’nin Devlet, İktidar ve Cumhurbaşkanı ile bir sorunum yok. Bizim sorunumuz bizi Cumhurbaşkanımız ile karşı karşıya getirmeye çalışan zihniyetle sorunumuz var. Mesela Riyad’da her şeyi bana yazdılar. "Ali Koç Sayın Erdoğan'a karşı" söylemi tutuyor.

Camiamız bu işten son derece rahatsız. Yıllardır birlik beraberliği istediğimiz seviyede sağlayamadık. Bir seçim kazanmak için herkese çamur atmak, akıl tutulması diyebileceğimiz iddialarda bulunmak son derece sıkıntılı. Hepimiz değişiyoruz. Ben Sayın Başkan’da son 6 senede gözlemlediğim hiç iyiye giden bir değişim olmamış. Biz kendi camiamızı başka camialara meze yapıyoruz. Bir yere kadar da sessiz kalamıyoruz.

Kişisel ihtiraslar Fenerbahçe menfaatlerinin önüne geçmiş durumda. Kaç ismi hedef aldı burada bilmiyorum. Ben sevgi ve saygıda Aziz Yıldırım'a kusur etmedim. Bizim kendi aramızdaki rekabet başka şey benim başkanıma başkasının dil uzatması başka şey. Kaç ismi hedef aldı bu süreçte bilmiyorum."

"ALACAĞIMIZ OYUNCULAR BELLİ"

Alacağımız oyuncular belli. Hatta bazı yöneticilerimiz, 3-5 fazla oy alacağız diye bitmemiş bir işi açıklamak istiyorlar. Kesinlikle olmaz diyorum. Giderler bir ülkeye, çok önemli futbolcuymuş gibi bir fotoğraf çekerler, servis ederler ve transfer ediyoruz diye sunarlar. Halbuki transferden çok uzaklardırlar. Medyada heyecan yaratmak için bu tür haberler çıkarlar. Biz böyle bir yaklaşımı istemiyoruz. Tutamayacağımız sözü vaat olarak vermek istemiyoruz.

O yüzden isimler var, görüşmeler var. Allah'ın izniyle ve hocamızın tercihleriyle anlaşabilirsek ve bizim listemizdeki tercihler varsa o da koyacak. Biz sorduk, kimi istiyorsun diye? İllaki buraya getirmek istediğiniz bir isim var mı dedik? Ben profil veririm dedi önce, isim vermem dedi. O pozisyonları, benzer pozisyonları ihtiyacı olduğunu ve orada hem fikir olduk. Ve profiller verdik, o profillerde bizim listeye uyanlar var, uymayanlar var. Beraber ikinci raund yaptığımızda yeni isimler verir mi kendileri bilmiyorum. Ama kendisine dedim, bak senin menajerlik şirketinle en fazla bir oyuncu olur. Bazen olur da olmaz da. Burada söz konusu olan Mourinho ile ilgili değil. Sayın Menéndez ile de söz konusu değil. Ama genelde hocanın çalıştığı menajerlik şirketi ile oyuncu almamayı biz tercih ediyoruz.

Dolayısıyla böyle bir yapıcı çalışmamız oldu. Kendisi ayrıldı, önümüzdeki günlerde seçim sürecinden sonra tekrar buluşacağız. Ama Sayın Mourinho, Fenerbahçe'nin hocasıdır. Cuma günü bu konu kesinleşti, cumartesi günü Şampiyonlar Ligi finali vardı. Kendisi olağanüstü zeki, olağanüstü iyi mesajlar vermeyi biliyor. Üç tane mesaj verdi maçtan önce. Bütün dünya Şampiyonlar Ligi finalinden sonra Fenerbahçe'yi konuşmaya başladı.

"KONGREYE 35-40 BİN KİŞİNİN KATILMASINI BEKLİYORUZ"

"İlk seçimde 'Ya biz ya onlar açık farkla kazanacak çünkü ya biz ya onlar havayı iyi okuyamıyor' demiştim. Şu an daha kafa kafaya giden bir seçim olduğu söyleniyor. Şunu da söylemek istiyorum: O zaman 21 bin kişi oy vermişti, şu an 47 bin kişi verebilir. Tahminimiz 35-40 bin oy kullanılacağı yönünde. Net kestiremiyorum. İçimiz rahat, kazanacağız.

Benim düşüncem 2 haftada çok dengelerin değiştiği. Jose Mourinho'dan sonra, konuştukça... Daha çok konuştukça kimin gerçekçi konuştuğunu, kimin vaatlerinin daha makul olduğu görüldü. Karşı taraf son 1 haftadır ciddi şekilde agresifleşti. Tahmin ediyorum ki cumartesi günü de çirkin konuşmalar olacak ama ben kongre üyelerinin akıllarına, vicdanlarına güveniyorum."

"AZİZ YILDIRIM'I ONURSAL BAŞKAN İLAN EDEBİLİRİZ"

"Benim mücadelem rövanşist değil. Beni tanıyan fazla mütevazisin derler. Hoca tercihini yaparken bunu da gördü. Daha gerçekçi bir vizyon vardı karşısında. Şimdi olmazsa kısmet değilmiş diyeceğiz. Arzu edildiği takdirde ben bir Fenerbahçe taraftarıyım öncelikle. Yöneticiler yolcu taraftar hancıdır. İnşallah devam edebiliriz. Benim öyle komplekslerim, nefret duygularım yok. İyi yapılan şeyleri de unutmamak lazım. Camia kabul ederse Sayın Aziz Yıldırım’ı da onursal başkan ilan ederiz. Son 5 sene ile ilk 15 sene arasında çok fark var.

3 Temmuz’da ilk Nihat Özdemir kaçtı. Sanki kabullenmiş gibiydi. Sonra bir sihirli eller dokunuldu geri geldi. benim en gücüme giden ‘kaçtı’ denmesi."

FERDİ KADIOĞLU AÇIKLAMASI

"Ferdi'yle sezon ortasında ilgilenen çok kulüp vardı. Henüz gelmiş bir teklif yok. Geldiğimiz noktada verdiğimiz sözler, yapmak istediklerimiz itibarıyla Ferdi'nin bizde kalması şart. 35-40 milyon euro gibi olağanüstü bir şey gelirse konuşuruz ama Ferdi bizde çok mutlu. Ferdi'nin %100 Fenerbahçe'de kalması için biz yönetim olarak pozisyonumuzu aldık. Ferdi de bir sene daha Fenerbahçe'de seve seve oynar."

Spor Haberleri