Acun Ilıcalı, Ali Koç'a yapılan saldırı hakkında konuştu

Süper Lig şiddet başladı. Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı, Göztepe-Fenerbahçe maçında Başkan Ali Koç'a yapılan saldırı ve maçta yaşanan olaylar hakkında konuştu.

Fenerbahçe, Süper Lig'in 2. haftasında deplasmanda Göztepe ile karşılaştı. 2-2 berabere biten müsabakada Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a yönelik saldırı ön plana çıktı. Sarı-Lacivertli kulübün Asbaşkanı Acun Ilıcalı, İzmir'de yaşanan saldırının ardından Beyaz TV'ye açıklamalarda bulundu.

"BAŞKA BİR ÜLKEDE GİBİYDİK"

"Güzel bir şehrin, güzel bir takımıyla oynadık. Anlamsız şekilde düşmanca tavırlar sergilendi. Göztepe ile Fenerbahçe arasına ne gibi gerginlik var? İki takım arasında bugüne kadar gerilim, kan davası olmadı. Gündüz düşmanca tavırlar. Stada geldik, gerilim. Başka bir ülkede gibiydik."

"KURAL İHLALİNİ TAKACAK DURUMDA DEĞİL"

"Gol oldu, ben sevinerek insanları tahrik etmem. Biz hiç kımıldamadık. Başkana baktım, o da kımıldamadı. Sonra devre arasında taraftarlar yakarmaya başladı, isyan ettiler. Başkana bilgiler geldi, yaralananlar var, çok ciddi şiddet uygulanmış. Ali Koç'un taraftarlara ilişkisini biliyorsunuz. Olayı duyduğu an 'Nasıl olur?' dedi. Biletli taraftar dışarıda, bir taraftarın kafası patlamış. Kural ihlali olabilir, herhalde kural ihlalini takacak durumda değil."

"ALİ KOÇ'UN YAPTIĞI BİR BAŞKANA YAKIŞAN HAREKETTİR"

Ali Koç'un yaptığı bir başkana yakışan harekettir. Taraftarı mağdur durumda. Şuna benziyor, arabada hasta var ama kırmızı ışıkta geçtim! Öncelik hastadır. Ali Koç o kenardan gitti ama üç yönetici içerden gitti. Sonra bir anda bir şeyler yağmaya bağladı. Ülke nereye gidiyor! Holiganizm normalleştirmesi olacaksa, ben buna karşı her şeyi yapmaya hazırım. Göztepe çok sevdiğim kulüptür, çok da sevdiğim dostlarım var.

Bu olayları bizim üstümüze yıkmaya çalışıyorlar, yemezler. Acil durumda başkanımız sahaya indi. Başkan zaten tribünlerle muhatap olmadı. Başkan dönerken maç başlıyor. Taraftarımızın güvenliği sağlanmadı, mağdur oldu. Başkanımız da bunu gidermek için oraya gitti."

"BAŞKAN EN FAZLA YOL HATASI YAPMIŞ"

Orada biber gazı kullanıldı. Birçok olay oldu. Başkan en fazla yol hatası yapmış. Stadı bilmiyor, içeriden nasıl gidilir bilmiyor. Stadın dışından gitse saldırıya uğrasaydı 'Sen dışarıda güvenlik dışında kaldın, bıçaklandın. Senin hatan' mı diyecektiniz? Nereden gidecekti? Adamın dışarıda üzerinden formayı aldılar ve yaktılar. Siz stat dışından gitseydiniz diyorsunuz! Yapma ya!"

"BİZE KURULAN TUZAK VAR"

"Bu holiganizmle ilgili acil şekilde kanun çıkması lazım. Buradan devlet büyüklerimize sesleniyorum. Bu tip insanlara ömür boyu men vereceksin. Bu arada holigan her yerde olabilir. Göztepelilere sesleniyorum, 50-100 kişi onları temsil etmez.

Bize kurulan tuzak var! 'Fenerbahçe yüzünden oldu. Ali Koç yüzünden oldu' deniyor. Onları bir geçelim."

"TFF'YE ŞU AN GÜVENİYORUZ"

"Bizim konsantrasyonumuz şampiyon olmak. Holiganizme dikkat çekilip, önlem alınmasını istiyoruz. Bizim suçlu gösterilmemiz, yeni bir operasyon olarak değerlendiriyoruz. Türkiye'de ve futbolda birçok şey değişiyor. TFF'ye şu an güveniyoruz, gerekenleri yapacaklardır. Ne yapacaklarını takip edeceğiz. Bizim görmek istediğimiz tek şey şampiyonluk. Biz hakarete, saldırıya uğrayacağız. Daha da güzel bir takım olacağız ve şampiyonluk için yürüyeceğiz."

Spor Haberleri