Filenin Sultanları'nın rakibi Romanya!

A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncuları, Avrupa Şampiyonası'nda bu kez zirvede yer almak istiyor. A Milli Takım, D Grubu'ndaki ilk maçını 18 Ağustos Çarşamba günü ev sahibi Romanya ile yapacak. İşte karşılaşma öncesi detaylar...

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, 18 Ağustos - 4 Eylül 2021 tarihleri arasında düzenlenecek Avrupa Voleybol Şampiyonası'na hazır.

Milliler; Sırbistan, Bulgaristan, Hırvatistan ve Romanya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda D Grubu'nda ev sahibi Romanya'nın yanı sıra İsveç, Ukrayna, Hollanda ve Finlandiya ile mücadele edecek.

A Milli Takım, D Grubu'ndaki ilk maçını 18 Ağustos Çarşamba günü ev sahibi Romanya ile yapacak. Karşılaşma 20.30'da başlayacak.

Millilerin 14 kişilik kadrosu şu isimlerden oluşuyor:

"Cansu Özbay, Buse Ünal, Meryem Boz, Ebrar Karakurt, Meliha İsmailoğlu, Hande Baladın, İlkin Aydın, Tuğba Şenoğlu, Eda Erdem Dündar, Zehra Güneş, Yasemin Güveli, Beliz Başkır, Simge Aköz, Ayça Aykaç"

Millilerin, grup aşamasındaki maç takvimi şu şekilde:

18 Ağustos 20.30 Romanya-Türkiye
20 Ağustos 20.30 Türkiye-Ukrayna
22 Ağustos 17.30 Türkiye-İsveç
23 Ağustos 20.30 Türkiye-Finlandiya
24 Ağustos 17.30 Hollanda-Türkiye

Milli voleybolcu Yasemin Güveli, 2021 Avrupa Şampiyonası için çok motive olduklarını ve madalya kazanmayı hedeflediklerini ifade etti.

Dünya sıralamasında ilk 4 takım arasında yer aldıklarını belirten 22 yaşındaki orta oyuncu, "Çok yoğun çalışıyoruz. Avrupa Şampiyonası'nda madalya almayı hedefliyoruz. Madalya şansımızı yüksek görüyorum. Gerçekten iyi oynarsak ve savaşırsak madalya bize çok yakın. Şampiyonaya çok iyi bir şekilde hazırlanıyoruz. Hiçbir rakip kolay değil. Bütün maçları kazanmak istiyoruz. Çok kolay da olmayacak. Çok zor da olmayacak. Bence bunu başarabiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

Yasemin Güveli, 2019 Avrupa Şampiyonası'nda finalde mağlup oldukları Sırbistan ile tekrar şampiyonluk maçında karşılaşmak istediklerini vurgulayarak, "Bizim ülkemize gelip elimizden şampiyonluğu aldılar. Allah kısmet ederse biz de aynı şekilde onların ülkesine gidip şampiyon olmayı düşünüyoruz." şeklinde görüş belirtti.

Spor Haberleri