2022 Dünya Kupası ne zaman başlıyor?

Katar ülke tarihinde ilk kez FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. FIFA 2022 hakkında merak edilenleri derledik.

Bu sene Katar'da gerçekleşecek olan FIFA Dünya Kupası 2022, bir Arap ülkesinde de düzenlenecek ilk Dünya Kupası olacak. Normalde yaz mevsiminde gerçekleşen turnuva, bu sene kış mevsiminde düzenlenmesiyle de bir ilki gerçekleştirecek.

İşte Dünya Kupası'nın başlangıç tarihi ve açılış maçları hakkında bilmeniz gerekenler:

Ne zaman başlıyor?

Dünya Kupası'nın ilk maçı 20 Kasım Pazar günü saat 19.00'da oynanacak. Katar, A Grubu'nda Ekvador ile karşılaşacak. Katar, ev sahibi olarak bu yılki turnuvaya otomatik katılım hakkı kazanmasının ardından, ilk Dünya Kupası maçını oynayacak. Maç Al Khor'daki 60 bin kapasiteli Al Bayt Stadyumunda oynanacak.

Aslında 21 Kasım'da oynanması planlanan Dünya Kupası'nın açılış maçında Senegal-Hollanda yerine Katar'ın yer almasını sağlamak için tarih bir gün öne çekildi.

Eleme turu ise 2 Aralık'ta başlayacak.

Açılış töreni ne zaman?

Açılış töreni 20 Kasım'da Katar-Ekvador karşılaşmasından önceki dakikalarda yapılacak. Seremonide resmi marşın yanı sıra geleneksel Katar kültüründen örnekler, şarkılar ve Katar'ı yansıtan bir maskot yer alacak.

FIFA Dünya Kupası'nın resmi müziği, Amerikalı sanatçı Trinidad Cardona, Nijeryalı şarkıcı Davido ve Katarlı şarkıcı AISHA'nın seslendirdiği "Hayya Hayya (Better Together)" adlı şarkı oldu. Resmi maskot ise Arapça'da "süper yetenekli oyuncu" anlamına gelen La'eeb seçildi.

Finali ne zaman?

Final 18 Aralık Pazar günü saat 18.00'de oynanacak. Finalin oynanacağı yer Lusail'deki 80 bin kapasiteli Lusail Iconic Stadyumu olacak.

Spor Haberleri