143 yıllık kulüp iflas etti!

Fransa'nın köklü kulüplerinden Bordeaux profesyonel kulüp statüsünü yitirdi. Mali yükümlülüklerini yerine getiremeyen ve Ulusal Lig'e düşürülen Fransız ekibi, iflas etti.

Mali yükümlülüklerini yerine getiremeyen ve daha önce Ulusal Lig'e düşürülen Bordeaux resmi olarak profesyonel kulüp statüsünü kaybetti.

1881'de kurulan köklü kulüp, Finansal borçlar sebebiyle iflasın eşiğine gelmişti. Satışa çıkarılan kulübün daha sonra satışının iptal olması sebebiyle kapatılmasına karar verildi. Alınan kararın ardından kulüpteki bütün futbolcular serbest kalacak ve antrenman tesisleri kapatılacak.

"HER AÇIDAN HATALIYIZ"

Gelişmeler üzerine açıklamalarda bulunan Bordeaux efsanesi Alaine Giresse, "Üzücü, hayal kırıklığı, hayal edilemez. Her şey... Bir kulübün inişleri ve çıkışları olabilir. Biz düşmemek için oynadık. Ama şimdi, bunun ötesine geçtik. Çok ama çok dipteyiz. Bunun bu kulübün başına gelebileceğini düşünmemiştim. Kaçınılmaz olarak kötü seçimlerden oluşan bir döngü vardı ve geldiğimiz nokta bu. Her açıdan hatalıyız." ifadelerini kullandı.

BORDEAUX'UN TARİHİ

2021-2022 sezonunda Ligue 1'de mücadele eden Bordeaux, sezon sonu küme düşürülmüştü. Ardından bir kez daha küme düşme cezası alan Franszı kulübü, Ulusal Lig'e gerilemişti.

Fransa Ligue 1'de, 2008-2009 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Bordeaux'nun müzesinde 4 Fransa Kupası, 3 Fransa Lig Kupası ve 2 Fransa Süper Kupa'sı bulunuyor.

Spor Haberleri