Yine yabancıya gitmedi: İhaleyi Erdoğan'ın komşusu kazandı

6 Şubat depremlerinin yıkıma uğrattığı Hatay'da TOKİ tarafından yapılacak konutların ihalesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın komşusu Ahmet Cengiz Özdemir’in şirketi Siyah Kalem'e verildi. Son yıllarda aldığı dev ihalelerle sık sık gündeme gelen şirket, bir kez daha büyük bir ihale kazandı.

Depremin Vurduğu Hatay

Hatay, 6 Şubat depremlerinde en büyük yıkımın yaşandığı yerlerden biri oldu. TOKİ’nin deprem bölgesinde inşa edeceği konutların ihalesi ise yine AKP’ye yakın isimlere verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Kısıklı’daki evine komşu olan ve Emlak Konut, TOKİ, kamudan aldığı ihalelerle bilinen Ahmet Cengiz Özdemir’e ait Siyah Kalem'e bu ihale de gitti.

İhalenin Detayları

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre, Hatay İskenderun’daki 612 konut ve 18 dükkanın yapım ihalesi, 1 milyar 718 milyon TL bedelle Siyah Kalem şirketine verildi. 5 Haziran’da 2B usulüyle yapılan ihale için, 12 Temmuz’da 1 milyar 718 milyon TL’lik sözleşme imzalandı.

Siyah Kalem'in Diğer Dev İhaleleri

Siyah Kalem şirketi, Emlak Konut, TOKİ ve kamudan aldığı ihalelerle biliniyor. KKTC Cumhurbaşkanlığı, Cumhuriyet Meclisi, Millet Bahçesi, cami ve ek tesisleri inşaatını 2 milyar 497 milyon TL bedelle kazandı. Ayrıca, 3 Temmuz 2024’te KKTC Cumhurbaşkanlığı, Cumhuriyet Meclisi, iç mekan düzenleme, cami tamamlama ve otopark ile sosyal donatı inşaatı ihalesini de 1 milyar 998 milyon 800 bin TL bedelle aldı.

Siyaset Haberleri