Yine herkesten önce Yeni Şafak'a servis edildi: İmamoğlu'nun yüksek lisans diploması iptal edildi

Yeni Şafak, Ekrem İmamoğlu'nun yüksek lisans diplomasının iptal edildiğini duyurmuş ancak bu durumun İmamoğlu'nun avukatlarına bildirilmediği öğrenilmişti. İmamoğlu'nun yüksek lisans diplomasının e-Devlet'te de göründüğü öğrenilmişti. Konuya ilişkin tartışmalar sürerken akşam saatlerinde İmamoğlu'nun yüksek lisans diplomasının iptal edildiği resmi kaynaklar tarafından da açıklandı.

18 Mart’ta lisans diploması iptal edilen, 19 Mart'ta İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik operasyonlarda gözaltına alınan İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu 23 Mart'tan bu yana tutuklu.

Yeni Şafak bugün İmamoğlu'nun yüksek lisans diplomasının iptal edildiğini yazdı. Ancak bu durum İmamoğlu'nun avukatlarına bildirilmedi. Yeni Şafak'ın bu haberi gündeme getirdiği saatlerde İmamoğlu'nun diplomasının halen e-Devlet'te kayıtlı olduğu belirtildi.

Konuya ilişkin tartışmalar sürerken İmamoğlu'nun diplomasının iptali resmi kaynaklarca da duyuruldu.

DİKKAT ÇEKEN 'GEREKÇE'

Anadolu Ajansı'nın haberine göre İstanbul Üniversitesi (İÜ), Ekrem İmamoğlu'nun yüksek lisans mezuniyeti ve diplomasını, "lisans mezuniyet" koşulunun sağlanamadığı ve öğrencilik statüsüne girişte yer alan "koşullarda eksiklik" nedeniyle iptal etti.

İmamoğlu'nun lisans diplomasını "yokluk" ve "açık hata" gerekçeleriyle geri alınmak suretiyle iptal eden İstanbul Üniversitesi, yüksek lisans diplomasını da geçersiz saydı.

KARAR 24 TEMMUZ'DA ALINDI

İÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Kurulu, 24 Temmuz'daki toplantısında, İnsan Kaynakları Yönetimi Tezli Yüksek Lisans (örgün öğretim) Programı'na kayıt yaptıran İmamoğlu'nun, Üniversite Yönetim Kurulunun 18 Mart 2025 tarih ve 61 numaralı toplantısında alınan kararına istinaden, 6 Temmuz 1987 tarihli ve 19509 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan İstanbul Üniversitesi Öğrenci Yönetmeliğindeki "lisans mezuniyet" koşulunun sağlanamadığından bahisle ve öğrencilik statüsüne girişte yer alan "koşullarda eksiklik" nedeniyle yüksek lisans mezuniyetinin ve diplomasının geçersiz sayılmasına karar verdiği belirtildi.

Kurul, İmamoğlu'nun mezuniyet bilgilerinin, Akademik Kayıt Sistemi (AKSİS) üzerinden silinmesini ve Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) üzerinden güncellenmesini, mezuniyet tezinin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Ulusal Tez Merkezinden kaldırılmasını da karara bağladığı ifade edildi.

Siyaset Haberleri