Yerlikaya o soruyu yanıtsız bıraktı!

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, TBMM'de sunum yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya “Bırakın siyasetçileri, bırakın akademisyenleri, 63 gazetecinin can güvenliğini koruyabilecek misiniz” sorusunu sordu. Ancak Yerlikaya, bu soruları yanıtsız bıraktı.

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nda İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya gündemin en önemli konularından biri ile ilgili soru yöneltti.

"63 GAZETECİYİ KORUYACAK MISINIZ?"

Bingöl, Yerlikaya'ya “Bırakın siyasetçileri, bırakın akademisyenleri, 63 gazetecinin can güvenliğini koruyabilecek misiniz?

“Bir fişleme yöntemi çıktı, birkaç gündür basında, kamuoyunda yer aldı. İçinde 63 gazetecinin olduğu -ki bugün 24 Temmuz gazeteciler için çok önemli bir gün- yer aldığı 154 kişilik bir liste. Yani böyle bir şey olabilir mi? Bu liste neye göre hazırlanıyor?

"BU FİŞLEME YÖNTEMİDİR"

Bir suç varsa, yasal olarak bir şey varsa gidilir, savcılığa başvurulur, gereği yapılır, savcılık da yetkili kurumlar da onun gereğini yapar ama dosya düzenleyip ‘Biz bunun gereğini yapacağız’ derseniz Sayın Bakan, bu bir fişleme yöntemidir. Burada size çok büyük bir iş düşüyor, o da şudur: Siz ileride yaşanabilecek bir olumsuzluğu, bir saldırıyı, herhangi bir şey i nasıl ortadan kaldıracaksınız? Bırakın siyasetçileri, bırakın akademisyenleri, bu 63 gazetecinin can güvenliğini koruyabilecek misiniz?” diye sordu.

YANIT GELMEDİ

Bakan soruları yanıtsız bıraktı. MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk sorulara tepki gösterdi. Şanlıtürk, “Planlar tutmamıştır. Vazgeçin” dedi.

Siyaset Haberleri