Yeniden Refah'tan istifa eden Kasım Gülpınar, AKP'ye geçmek için neyi bekliyor? Hilal Köylü'den Halk Tv'ye özel kulis!

Yeniden Refah Partisi'nden "bağımsız devam edeceğim" diyerek istifa eden, Şanlıurfa Belediye Başkanı Kasım Gülpınar AKP'ye geçecek mi? Ne zaman geçecek? Gazeteci Hilal Köylü, Halk Tv'de Haber Masası programında istifayı yorumladı.

Gazeteci Hilal Köylü Halk Tv'de yayınlanan Haber Masası programında Yeniden Refah Partisi'nden Şanlıurfa Belediye Başkanı seçilen Kasım Gülpınar'ın istifasını yorumladı.

Hilal Köylü, Kasım Gülpınar'ın istifası sonrası X hesabından bir paylaşım yaptı ve şöyle dedi:

Erdoğan, AK Parti'nin kuruluş yıldönümü 14 Ağustos'ta Gülpınar'ı partisine katılmaya ikna edememişti.
Demek ki ikna çalışmaları sonuç verdi.

İstifa etmesi, "şimdilik" bağımsız kalması normal.

Sonrası belli: Plana sadık kal!

Buket Güler'e bu paylaşımı yorumlayan Köylü "Kasım Gülpınar'ı ikna etmesi için Erdoğan'ın Murat Kurum başta olmak üzere birçok kişiyi Şanlıurfa'ya gönderdiği biliniyor kulislerden. Kasım Gülpınar 14 Ağustos'taki törende 'Ben rozet istemiyorum, yokum bu işte, katılmayacağım' demişti.

O ikna süreci devam etmişti. Fatih Erbakan ile ciddi bir çatışma içinde Erdoğan. Özellikle Şanlıurfa konusunda büyük bir çatışma yaşanmıştı.

İstifa eder mi etmez mi? Ben bu istifanın geç kalmayacağını düşünmüştüm. Bağımsız olarak devam edeceğini söyledi Kasım Gülpınar, ancak bu bağımsızlık şuna işaret ediyor: AKP kendi içinden kopan çok sayıda ismi kendine katmayı planlıyor.

Merkez sağ birleşsin diyen AKP kökendi çok sayıda isim var. Onlar şimdi bağımsızlığı tercih ediyorlar ancak şimdi bir pazarlık süreci başlayacak. Beklentimiz bu yönde. "

GÜLPINAR: ‘BAĞIMSIZ’ DEVAM EDECEĞİM

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kasım Gülpınar, istifasına ilişkin yaptığı ilk açıklamada, 31 Mart seçimlerinde büyük bir zafer elde ettiklerini kaydederek şu ifadeleri kullandı:

“Gündemimizi meşgul eden durumlara son vermek, Şanlıurfa'ya daha iyi hizmetlere odaklanabilmek için; halkımızın ortak görüşü ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevime herhangi bir siyasi partiden ‘Bağımsız’ olarak devam etme kararını aldık.

Şanlıurfa gündemini uzunca bir süredir meşgul eden siyasi kavgaları nihayete erdirmek, siyasi ayrılıklar ve kutuplaşmalar yerine hizmetlerin, yatırımların ve Urfa’nın geleceğinin konuşulmasına imkân sağlamak adına bağımsız ve birleştirici bir siyaset tarzının fayda sağlayacağı kanaatindeyim.

Aldığımız karar, en ince ayrıntısına kadar düşünülüp halkımızın görüşleriyle desteklenmiştir."

Siyaset Haberleri