Yeniden Refah Partisi'nde büyük istifa!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Yeniden Refah Partisi'nden istifa etti. Gülpınar, yaptığı ilk açıklamada 'bağımsız' olarak belediye başkanlığını sürdüreceğini açıkladı. Gülpınar 31 Mart seçimlerinde, yüzde 38 oy alarak, belediyeyi AKP'nin elinden almıştı. Gülpınar'ın istifası ile birlikte Yeniden Refah Partisi, elindeki tek büyükşehir belediyesini de kaybetmiş oldu.

Siyasette dengeleri değiştirecek önemli bir gelişme yaşandı. Son yerel seçimde, Yeniden Refah Partisi adayı olarak Şanlıurfa'da seçimi kazanan Mehmet Kasım Gülpınar, partisinden istifa ett. Başkan Gülpınar istifa dilekçesini Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığına sundu.

GÜLPINAR: ‘BAĞIMSIZ’ DEVAM EDECEĞİM

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kasım Gülpınar, istifasına ilişkin yaptığı ilk açıklamada, 31 Mart seçimlerinde büyük bir zafer elde ettiklerini kaydederek şu ifadeleri kullandı:

Gündemimizi meşgul eden durumlara son vermek, Şanlıurfa'ya daha iyi hizmetlere odaklanabilmek için; halkımızın ortak görüşü ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevime herhangi bir siyasi partiden ‘Bağımsız’ olarak devam etme kararını aldık.

Şanlıurfa gündemini uzunca bir süredir meşgul eden siyasi kavgaları nihayete erdirmek, siyasi ayrılıklar ve kutuplaşmalar yerine hizmetlerin, yatırımların ve Urfa’nın geleceğinin konuşulmasına imkân sağlamak adına bağımsız ve birleştirici bir siyaset tarzının fayda sağlayacağı kanaatindeyim.

Aldığımız karar, en ince ayrıntısına kadar düşünülüp halkımızın görüşleriyle desteklenmiştir."

Gülpınar, daha önce de Erdoğan'ın danışmanı olarak görev yapmıştı.

BELEDİYEYİ AKP'Lİ İSMİN ELİNDEN ALMIŞTI

Geçen 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Şanlıurfa'da kıran kırana bir yarış yaşanmıştı. Yeniden Refah Partisi adayı olarak seçime giren Kasım Gülpınar, yüzde 38.8, ALP'nin adayı Zeynel Abidin Beyazgül yüzde 33.6, DEM Parti adayı Celaledin Erkmen ise 21.1 oranında oy almıştı.

13 BELEDİYE AKP'YE GEÇMİŞTİ

Bu arada, AKP'nin geçen ay yapılan 23. yıl dönümü töreninde 13 Yeniden Refah Partili belediye başkanı AKP'ye geçmişti.


Kasım Gülpınar, bir dönem Erdoğan'ın da danışmanlığını yapmıştı.

Siyaset Haberleri