Yandaş Yazardan Yine Çok Konuşulacak Bir Yazı! Üçüncü Sırada Onlar Olabilir

İktidara yakınlığıyla bilinen Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında yine mesaj verdi. Kulislerde konuşulanlara göre Erdoğan'ın Özgür Özel ziyareti sonra Gezi tutuklularının serbest kalabileceği dillendiriliyordu. Selvi de yazısında Kavala'ya ve Gezi tutuklularına dikkat çekti.

Erdoğan'ın 31 Mart yerel seçimlerinde aldığı hezimet sonrası yürürlüğe koyduğu yumuşama politikası sürüyor.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, AKP'nin Kızılcahamam'da yaptığı değerlendirme toplantısının tamamlandığını belirterek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmelerinden çıkardığım sonuç, politika ve uygulamalarda çok köklü bir değişime hazırlanıyor. Buna bir paradigma değişimi diyebiliriz" diye yazdı.

AKP'nin kendi değerlerini aradığını kaydeden Selvi, "Erdoğan 'Türkiye’nin geleceği de daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlüktedir' diyerek çerçeveyi çizdi. 28 Şubat’tan mahkûm olan emekli generallerin affedilmesi bunun ilk halkasıydı. Cumartesi Anneleri’nin Taksim’de eylem yapmalarına 5.5 yıl sonra izin verilmesi bunun ikinci halkasıydı. Üçüncü sırada Osman Kavala ve Gezi’den dolayı mahkûm olanlar olabilir. Sonra bu zemin üzerine yeni bir siyaset inşa edilecek" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, partisinin Kızılcahamam toplantısında yaptığı konuşmada CHP'yi ziyaret için tarih vermişti.

Erdoğan şöyle konuşmuştu:

"CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel, bizi ziyaret etti. Sayın Özel'e siyasette yumuşama arzuladığımızı söyledim. Kutuplaşmanın kamplaşmanın ve gerilimin tarafında olmadık. Arayı uzatmadan inşallah, Kurban Bayramı'ndan önce ben de iade-i ziyarette bulunacağım.

Yumuşama adı altında kimliğimizden, ilkelerimizden, duruşumuzdan ve kırmızı çigilerimizden taviz verecek değiliz."

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

Bahçeli, Osman Kavala ile ilgili şöyle konuşmuştu:

Kimse mahkemeye talimat veremez. Yargı yetkisini kullanan bağımsız mahkemelerdir. Mahkeme kararları değiştirilemez. Gezi Parkı davasında hüküm alan Osman Kavala'nın serbest kalması yeniden yargılanması kamçılanıyor. Neymiş CHP Genel Başkanına Avrupa Parlamentosu'nda "Saati soruyorsun sen önce Kavala'yı çıkar" diyorlarmış. Sayın Özel'in ve yanındakilerin kolunda saat yok mudur? Özel'in saati sormak yerine PKK'ya ve FETÖ'ye verilen destekleri muhataplarının yüzlerine vurması gerekmez miydi? Türkiye hukuk devletidir demesi taşıdığı sorumluluğa uygun düşmez miydi? Sayın Özel saati merak ederse bana sorabilir köstekli saatimi açar kendisi ile açık açık paylaşırım.

Siyaset Haberleri