Yandaş Gazeteden Dikkat Çeken Manşet: Bahçeli'nin Çıkışını Değil Özgür Özel'i Manşet Yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 18 yıl sonra CHP'yi ziyaret etmesi gazete manşetlerindeki yerini korurken yandaş Sabah gazetesinde dikkat çeken bir haber yayımlandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sabah yazarı Yavuz Donat'a konuştu. Yandaş gazete CHP lideri Özel'i ikinci kez manşet yaptı. Gazetenin MHP lideri Devlet Bahçeli'nin çıkışını ise kutudan görmesi dikkat çekti.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından siyasi parti liderlerinin ziyaret trafiği sürüyor. Yerel seçim zaferinin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etmişti. Bu ziyareti Erdoğan, "Siyasette yumuşuma dönemi" olarak yorumlarken Özel, "Normalleşme" sözleriyle tanımlamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel'in ziyaretinden 40 gün sonra CHP'ye iade-i ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyaret Erdoğan'ın tam 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi'ne gidişi olmasıyla birlikte tarihe geçti.

Tarihi görüşmenin yankıları sürerken yandaş gazete Sabah, CHP lideri Özgür Özel'le konuştu. Özel'i ikinci kez manşetlerine taşıyan Sabah, CHP liderinin "Bu atmosfer devam edecek" sözünü başlığına taşıdı.

"BU ATMOSFER DEVAM EDECEK"

Sabah'tan Yavuz Donat'a konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Sayın Cumhurbaşkanı ile 'Şu tarihte yeniden bir araya gelelim' diye konuşmadık... İhtiyaç halinde elbette görüşeceğiz... Yani bu atmosfer devam edecek... Aramızdaki iletişim kanalları sürekli açık olacak" dedi.

Özel şöyle konuştu:

“Konuştuğumuz hususlara dair bazı ayrıntılar... Konu başlıkları... Ülkenin sorunları... Bu konudaki düşüncelerimiz. Emeklilerin beklentileri de var.

Devam eden bazı davalar konusunda, CHP yönetiminin görüş ve önerileri de.”

BAHÇELİ'NİN ÇIKIŞINI KUTUDAN GÖRDÜ

Öte yandan Sabah'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çıkışını ise kutudan görmesi dikkat çekti. Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, "AK Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifakın vücuda gelmesi, buna da altılı masanın diğer unsurlarının desteği Milliyetçi Hareket Partisi’nin samimi dileği ve temennisidir" dedi.

Yavuz Donat’ın Özel ile gerçekleştirdiği söyleşinin bir kısmı şöyle:

"Muhalefet lideri İsmet İnönü, yabancı devlet adamları ile yaptığı görüşmeleri, özet halinde kâğıda dökerdi ve Dışişleri Bakanlığı'na gönderirdi... Gizli/Özel.

Süleyman Demirel, muhalefet yıllarında... Hatta siyasi yasaklı olduğu dönemde... Ziyaretine gelen yabancı devlet adamları ile arasında geçen konuşmalar hakkında Dışişleri Bakanlığı'na bilgi verirdi... Yazılı olarak... Gizli/Özel.

Dün... Özgür Özel ile sohbetimizde bu konu da açıldı. Özgür Bey dedi ki:

Evet... Siyasi geçmişimizde böyle bir gelenek var... Doğru... Güzel... Ülkemizin yararına.

İsterseniz bunu hiç konuşmayalım... Suçlu aramayalım... Geleceğe bakalım.

Sayın Cumhurbaşkanımıza da söyledim... Yurtdışına giderken Dışişleri Başkanlığı'ndan bilgi notu isteyeceğim... Gerekirse brifing talep edeceğim.

Dönüşümde de Dışişleri Bakanlığımızı bilgilendireceğim.

Devletimizin kurumsallaşmış siyasi geleneklerini devam ettirmek ülkemizin yararına.

Özgür Özel, ekonomik politikalar... Orta Vadeli Program... Bütçe... Enflasyon... Tasarruf... Yatırımlar gibi konularda bilgi edinmek istiyor.

Hakkıdır... Doğrusunu yapıyor.

İlgili bakanın... Kurumun kapıları açık.

Dünkü sohbetimizde bu konuyu konuşurken Özgür Özel dedi ki:

Size daha önce de söyledim... Sayın Cumhurbaşkanı ile aramızdaki bütün iletişim kanalları açık... İşliyor.

3 arkadaşımız, Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek ile görüşecekler.

Profesör Volkan Demir... Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi... Piyasada da çalışmışlığı var... Muhasebe-finansman uzmanı.

Yalçın Karatepe... Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi eski Dekanı... Makro ekonomi profesörü.

Doçent Selin Sayek Böke... Partimizin Genel Sekreteri... Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yaptı... Bilkent Üniversitesi'nde ekonomi dersleri verdi.

Sayın Mehmet Şimşek ile görüşecekler... Sonra Oturup konuşacağız... Bilgi alacağım.

Erdoğan... 18 yıl önce CHP Genel Merkezi'ni ziyaret etmişti... "Yeni binanız hayırlı olsun." Önceki günkü ziyarette... Genel başkan odasını inceledi ve... "Pek değişiklik olmamış" dedi. Özel bilgi verdi:

Siz, Sayın Deniz Baykal ile görüştünüz... Eşyalar aynı... Hiçbir yere dokunulmadı.

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu sadece 2 koltuk aldı... Şu anda sizin ve benim oturduğum koltuklar."

İLK MANŞET 8 NİSAN'DA

Öte yandan yandaş Sabah, 8 Nisan 2024 tarihinde de CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir röportaj gerçekleştirmiş ve bunu manşetlerine taşımıştı.

Siyaset Haberleri