Afyon Valisi Afyon Belediye Başkanı'nın İfadesini İstedi

Afyonkarahisar Valiliği, Irak uyruklu bir kişinin evrakları tamam olmasına rağmen ruhsat vermediği gerekçesi ile Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın ifadesini istedi. Köksal, bahse konu olan kişinin ruhsat başvurusu bile olmadığını yine de kendisinden ifade vermesi istendiğini söyledi. Köksal, "Ben kanunu uyguladım. Kanunu uyguladığım için benden ifade vermem isteniyor" dedi.

Afyonkarahisar Valiliği, Irak uyruklu bir kişinin evrakları tamam olmasına rağmen ruhsat vermediği gerekçesi ile Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın ifadesini istedi.

AfyonPostası'ndan alınan bilgilere göre, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal ifade verecek.

"RUHSAT BAŞVURU YAPILMADI"

İlk kez Halk TV'ye konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Burcu Köksal, "Kanuni olarak ruhsatsız işletilen iş yerleri için denetim yaptık. Bu yer de ruhsatsız çıktı mühürlendi. Bu kişinin ruhsat başvurusu olmadığı da tespit edildi. Bu kişi Valiliğe giderek dedikodu üzerine müracaat etmiş. Valilik de beni ifadye çağırıyor."

Müracaat yapılmamış. Kendisinin bir başvurusu yok, Türk bir vatandaşın başvurusu var. Ancak kanuna uygun değil. Bu yüzden ruhsat başvurusu reddedildi. Biz imara uygun olmaya yere izin vermeyiz. Bizim belediyemize kayıtlı bir müracaat yapılmamış.

"KANUN NEYSE ONU UYGULADIM"

Ben kanunu uyguladım. Kanunu uyguladığım için benden ifade vermem isteniyor. Takdiri kamuoyuna bırakıyorum. Yazılı olarak ifademi gönderdim. Böyle bir durumda Valilikten bir telefon almayı beklerdim. İşin aslı ne sorulabilirdi." dedi.

Siyaset Haberleri