TOKİ Mağdurları, İliç, İmar Affı... AKP'li Kurum, Yeniden Bakan Olmasını Böyle Değerlendirdi

Bakanlığı döneminde TOKİ mağduriyeti yaratan AKP'li Murat Kurum, yeniden aynı göreve gelmesi hakkında, "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" dedi.

Kanal İstanbul projesinin hemen hemen her adımında imzası bulunan, yerel seçim döneminde bu projeyi rafa kaldıran Murat Kurum yenide Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı oldu. İstanbul Büyükşehir seçimlerinde Ekrem İmamoğlu'na karşı 1 milyondan fazla oy farkla kaybeden Kurum böylece 394 gün sonra koltuğuna dönmüş oldu.

Kurum, TBMM'de basın mensuplarına bakanlık görevine geri dönmesi hakkında, "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" yorumunda bulundu.

Kurum, aynı sözü yerel seçimde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirmek için de kullansa da akıllara TOKİ mağdurları, İliç ve 'İmar Barışı' geldi.

TOKİ MAĞDURLARI KİMDİR? NE İSTİYORLAR?

Yerel seçim sürecinde Kurum, TOKİ mağdurları tarafından defalarca protesto edilmişti. Kurum, bir protestoyu da destek sanmıştı.

AKP iktidarı 100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi” kapsamında yurttaşlara konut vaat etmişti. Hak sahipleri dört yıldır konutlarını teslim alamamış ve ödemekte olan konut fiyatlarına yapılan fahiş zamlar nedeniyle mağdur olmuşlardı. Memur maaşına endekslenen konut taksidi geçtiğimiz şubatta 21 bin liraya kadar çıkmıştı.

İLİÇ'TE DE İMZASI VAR

Murat Kurum, bakanlığı döneminde Erzincan İliç'teki siyanürlü altın madenine de kapasite artırım izni vermişti. Madendeki siyanürlü toprak atığının kayması ile emekçiler ölmüş, aylarca cansız bedenleri de bulunamamıştı.

İMAR AFFINI DA 'BARIŞ' DİYE SAVUNMUŞTU

Kurum'un bakanlığı döneminde TBMM'den geçen imar affı ile riskli binalar birçok can aldı. 6 Şubat depremlerinde denetimsiz ve kaçak yapılan birçok bina imar affı ile resmiyete kavuşmuştu. Kurum, imar affını da, "İmar barışı, imar barışına giren yapılar sağlamdır, riskli değildir’ anlamı taşımıyor...İmar affı, bizim vatandaşın devletle olan barışı" sözleriyle savunmuştu.

Siyaset Haberleri