TİP istifa depremiyle çalkalandı!

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Amasya, Samsun ve Ordu il başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve parti üyeleri sert eleştirilerle istifa etti.

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Amasya, Samsun ve Ordu il başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve parti üyeleri istifa ettiklerini açıkladı.

TİP üyeliğinden istifa eden il başkanları, parti yönetimine sert eleştiriler yöneltti.

"GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİMİZ DİKKATE ALINMIYOR"

TİP'in ikinci kongresinde olumsuzluklar yaşandığını, sosyalist bir partide olmaması gereken davranışların olduğunu savunan il başkanları, istifa nedenlerini şöyle sıraladı:

"İl ve ilçe bazındaki yerel örgütlenmelerin görüş ve önerilerinin dikkate alınmaması, karar süreçlerinde yerel yönetimlerle diyalog kurulmaması, işlevlerin ve işleyişin ‘talimatlarla’ sürdürülmesi, partide grup oluşturulması ve bu grubun kendini ‘partinin sahibi’ olarak görmesi biz yerel örgütleri oldukça rahatsız etmiştir. Kongrede yaşanan bir başka olay da sosyalist anlayışta olmaması gereken kolektiflikten uzak, bir genel başkan adayının kendi dar grubu ile oluşturduğu Erkan Baş’ın tavsiye listesi adı verilen liste ile parti meclisi dayatması tarafımızca kabul edilebilir değildir."

Siyaset Haberleri