Teğmenlerin yemini AKP'lileri neden korkuttu?

Harp Okulu mezuniyetinde teğmenlerin Cumhuriyet yemini AKP'lileri rahatsız etti. AKP ve yandaşların rahatsızlığı Seda Selek'in Neden Sonuç programında konuşuldu.

Harp Okulu mezuniyetinde teğmenler, kılıçlarını çatıp "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" diyerek ile Cumhuriyet yemini etti.

Harp Okulu'nda yıllardan beri okunan yemin, AKP'lileri rahatsız etti. AKP ve yandaşları teğmenleri hedef göstermeye başladı.

İşte o yemin: "Ant içeriz ki; Laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, yüce Türk ulusunun namus ve şerefine, aziz vatanın bir karış toprağına uzanacak eller, karşısında bizi bulacak ve kılıçlarımız daima keskin ve hazır olacaktır. Bizler Türk İstikbalinin evlatlarıyız! Şerefimizle doğduk, şerefimizle yaşayacak ve şerefimizle öleceğiz! Ne mutlu Türküm diyene!”

Yandaş Cem Küçük başta olmak üzere birçok kişi darbe iması yaptı. Yıllardan beri süregelen geleneği yapan teğmenlere de Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP sahip çıktı. MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, "Genç Teğmenlerimiz kanun, nizam, amir ve başkomutanlarına sadıktır, vazifelerinin farkındadır" dedi.

Özdemir'in açıklaması MHP'nin resmi hesabından paylaşıldı

AKP MKYK Üyesi Emre Cemil Ayvalı da, "Görüntüler rahatsız edici, iyi niyet aramak mümkün değil" ifadelerini kullandı.

AKP MKYK Üyesi Emre Cemil Ayvalı teğmenlerden rahatsız oldu

Cumhur'da derin bir ayrışmanın yaşandığı 'teğmenler' hakkındaki tartışmalar Halk TV'de Seda Selek'in sunduğu Neden Sonuç programında ele alındı.

"CEM KÜÇÜK FAZLA CİDDİYE ALINDI"

Halktv.com.tr yazarı Mehmet Tezkan, yandaş Cem Küçük'e sert tepki gösterdi. Tezkan, Küçük'ün "Aktrollerin medyadaki uzantısı" olduğunu belirtip, "Fazla ciddiye alındı" dedi.

Tezkan, şunları ifade etti:

  • "Oradaki teğmenlerin kimin askeri olmalı zaten? Mustafa Kemal savaşı kaybetseydi diyanet başkanı papaz olurdu, Cem Küçük ne olurdu? Belki de Yunanları övücü yazılar yazardı.
  • Meşhur fesli vardı. Ne diyordu keşke yunan kazansaydı. Bunlar bunu dinleyip büyümüşler.Yunan kazansaydı bunlar Galatasaray Hamamı'nda tellak olurdu. başka bir şey olmaz bunlardan fikir adamı olamazlar.
  • 3 tane gururumuz kadın birinci oldu. Aralarına gelen andını söyleyen bir kadın.
  • Bu paçavra akit denilen yayın var, kadına hakaret ediyor.
  • AK Parti'den resmi tepki gelmedi. Küçük de bunu yapıyor iktidarın işine de geliyor. Sessiz kalarak onaylamış oldular, tepki gösteremediler"

CEM KÜÇÜK'E FETÖ ZİYARETİ FOTOĞRAFI HATIRLATILDI

Küçük, MHP'den teğmenlere gelen desteğe rağmen geri adım atmayıp görüşleri yineledi. Sosyal medyada yurttaşlar, Küçük'ün FETÖ ziyareti fotoğrafını paylaşarak geçmişini hatırlattı.

Siyaset Haberleri