Tarımda felaket kapıda! CHP'li Gürer tarla satan Ziraat'e ateş püskürdü

Yüksek enflasyon ve düşük alım fiyatları çiftçileri zor durumda bıraktı. Ziraat Bankası, borçlarını ödeyemeyen çiftçilerin tarlalarını satıp son darbeyi de indiriyor. CHP'li Gürer, çiftçilerin borçlarının ertelenmesini ve faizlerin silinmesini talep etti.

AKP iktidarının politikaları nedeniyl çiftçi kan ağlıyor. Yüksek enflasyona rağmen tarım emekçileri, neredeyse geçen seneki alım fiyatları ile karşı karşıya. Yurdun dört bir yanında eylem yapan çiftçiler artık bıçak kemiğe dayandı diyerek mesleği bırakacağını söylüyor.

ZİRAAT ÇİFTÇİNİN TARLASINI TARLASINI SATIYOR

Bir de üstüne üstlük çiftçi için kurulan Ziraat Bankası, borcunu ödeyemen çiftçinin tarlasına satışa koyuyor.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çiftçileri tarlada ziyaret edip duruma tepki gösterdi. Gürer, çiftçilerin artan borç yükü ve zor koşullarına dikkat çekerek, borçların 2027'ye kadar ertelenmesini ve faizlerin silinmesini talep etti. Gürer, TBMM'ye bu konuda önerge verdiklerini söyledi.

Gürer, çiftçilerin üretim araçlarına el konulması durumunda borçlarını nasıl ödeyebileceklerini sorgulayarak, çiftçinin bu koşullarda ayakta kalmasının imkânsız olduğunu vurguladı.

Ziraat Bankası’nın çiftçilerin arazilerini satmak istemesinin yanlış bir yaklaşım olduğunu belirten Gürer, tarımın sürdürülebilirliği için borçların yapılandırılması gerektiğini söyledi.

"TARLADAN TRAKTÖRDEN OLURSA ÇİFTÇİ NASIL AYAĞA KALKACAK"

Gürer, Ziraat Bankası için de şu çağrıyı yaptı:

"Ziraat Bankası çiftçi kuruluşu olmadan Türkiye'de tarımın sorunları ortadan kalkmaz. Ziraat Bankası şu anda kredi kullandığı için borçlanan çiftçinin arazisini satmanın peşinde. Bu yanlış bir yol. Çiftçi bu yıl büyük darbe yedi. Bir de tarladan, traktörden, ekipmandan olursa, önümüzdeki yıl çiftçi nasıl ayağa kalkacak? Onun için çiftçiye destek verilmeli ve borçları ertelenmeli."

Gürer'in yanındaki çiftçiler de dertlerini anlattı. Tarımı bıramanın eşiğindeki bir çiftçi, kredi borçlarını ödeyemediği için traktörüne haciz geldiğini ifade ederken, başka bir çiftçi ise ekilen altı üründen de zarar ettiklerini ve hayvancılıktan da kazanç sağlayamadıklarını belirtti.

Çiftçiler, desteklerin adil dağıtılmadığını da dile getirerek, kayıt dışı tarım arazilerinin denetlenmesini talep etti.

Siyaset Haberleri