Sosyalistlerden CHP'ye AB Desteği

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katıldığı Sosyalist Enternasyonal’ın Bükreş’teki Avrupa Komitesi toplantısında yayınlanan Bükreş Deklarasyonu’na, Avrupa Birliği üyelik sürecine ilişkin olarak CHP’nin mücadelesine destek geldi.

Sosyalist Enternasyonel'in Bükreş'te düzenlenen toplantısına CHP lideri Özgür Özel de katıldı. Avrupa Komitesi toplantısı sonunda Bükreş Deklerasyonu adı verilen bir belge yayınlandı.

CHP'YE AB ÜYELİK SÜRECİNDE DESTEK

CHP Lideri Özgür Özel’in ve CHP heyetinin girişimiyle deklarasyona eklenen ilgili bölümle, sol-sosyal demokrat partiler nezdinde, Türkiye’nin AB üyeliğine ilişkin gelişme yaşandı. Oy birliğiyle kabul edilen deklarasyonda, ''Türkiye’den üye partimiz CHP’yi son yerel seçimlerdeki etkileyici zaferlerinden dolayı tebrik ediyor ve AB tam üyelik sürecinde büyük atılıma yol açacak demokrasi ve reform mücadelesini destekliyoruz'' ifadeleri yer aldı.

''TÜRKİYE İÇİN KRİTİK BİR ADIM''

Özel, Bükreş Deklarasyonu’nda bu bölümün yer almasına ilişkin yaptığı değerlendirmede, ''Bunu hem partimiz hem Türkiye için kritik bir adım olarak görüyoruz. Türkiye’nin haklarını Avrupa’da savunacağımızı pek çok kez söyledik. Bu kapsamda Sosyalist Enternasyonal’in Bükreş Deklarasyonu’nda böyle bir bölümün oy birliğiyle kabul edilmiş olması çok önemlidir'' ifadesini kullandı.

Siyaset Haberleri