SON KULİS: Görüşme İptal Edilmedi, Ertelendi! Erbakan, AKP'yi köşeye Sıkıştırdı, Ver Konya'yı Al İstanbul'u

Yeniden Refah Partisi ve AKP arasındaki ittifak görüşmeleri kızışıyor. Yeniden Refah lideri Erbakan'ın bugün Erdoğan tarafından Saray'a davet edildiği ileri sürülmüştü ancak bu iddia yalanmlanmıştı. Kuislere göre görüşme iptal edilmedi, ertelendi.

Yerel seçimler için ittifak pazarlıklarını sürdüren AKP ve Yeniden Refah Partisi'nin, Erdoğan'ın davetiyle 15 Ocak'ta (bugün) görüşeceği iddia edilmiş, iddia YRP tarafından jet hızıyla yalanlanmıştı.

T24'ten Eray Görgülü'nün kulis haberine göre AKP içerisinde yapılan değerlendirmelerde, İstanbul’da yüzde 5 oranında oyu olduğu düşünülen YRP’nin destek vermesi halinde seçimin daha rahat kazanılabileceği yorumları yapılırken, buna karşın YRP’nin talepleri henüz kabul görmüş değil.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan’la bugün külliyede yapmayı planladığı görüşme geçtiğimiz hafta ertelenirken, YRP yetkilileri görüşme iddialarını yalanlamıştı.

Ancak, edinilen bilgiye göre iki lider arasında planlanan görüşme, AKP’li yetkililerin YRP’den biraz daha zaman istemesi üzerine ertelendi. YRP’nin, İstanbul ve Ankara adaylarının desteklenmesi karşılığında AKP’den Konya Büyükşehir Belediyesi’ni istediği öğrenilirken, AKP’nin bu talebi değerlendirdiği ve Konya’ya ilişkin kararın verilmesinin ardından Erdoğan ile Erbakan’ın bir araya gelebileceği öğrenildi.

Siyaset Haberleri