Son dakika | Mersin Büyükşehir'e operasyon! Özel kalem müdürü gözaltında

Son dakika haberi... CHP'li belediyelere yönelik operasyonun son adresi Mersin Büyükşehir Belediyesi oldu. Belediyeye yönelik 'ihalelerde usulsüzlük' iddiası kapsamında bir operasyon düzenlendi. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Vahap Seçer'den konuya ilişkin ilk açıklama geldi.

CHP'li belediyelere yönelik operasyonların ardı arkası kesilmiyor. Operasyonların son adresi de Mersin Büyükşehir Belediyesi oldu. Belediyeye yönelik 'ihalelerde usulsüzlük' ve 'rüşvet' iddiaları kapsamında bir operasyon düzenlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, belediyede gerçekleştirilen bazı ihalelerde usulsüzlük yapıldığı ve rüşvet alındığı iddiaları üzerine operasyon düzenledi.

BELEDİYEDE ARAMA YAPILDI

Soruşturma kapsamında belediye binasında arama yapılırken, olayla bağlantılı olduğu iddia edilen çok sayıda kişi hakkında gözaltı kararı verildiği öğrenildi. Operasyonların sürdüğü öğrenildi.

ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan operasyonlar kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Doğukan Uyan'ın gözaltına alındığı ifade edildi.

VAHAP SEÇER'DEN İLK AÇIKLAMA

İsmail Saymaz, konuya ilişkin Belediye Başkanı Vahap Seçer ile yaptığı konuşmayı Halk TV ekranlarından aktardı. Saymaz görüşmeye ilişkin şu şekilde konuştu:

"Özel Kalem Müdürünün gözaltına alındığını ve bu kişinin evinde ve ofisinde, belediyedeki ofisinde arama yapıldığını söyledi. aramanın neyle ilgili olduğunu sordum. Kendisi belediyedeki alımlarla ilgili spesifik olarak spesifik olarak alımlarla ilgili bir soruşturma yürütüldüğünü ifade etti.

Değişik kaynaklardan da ihaleye fesat karıştırma suçlaması olabileceği belirtiliyor.

Dolayısıyla Vahap Seçer de alımlarla ilgili bir soruşturma yürütüldüğünü vurguladı. Bununla ilgili ofiste bazı evrakların arandığını ve talep edildiğini belirtti. Evde de arama yapıldığını söyledi.

Kendisine böyle bir soruşturmayı bekleyip beklemediğini sordum. Benim için sürpriz değil dedi. Yani bu bu süreçte böyle bir soruşturma. Olması sürpriz değil anlamında ifade etti.

Şu an halihazırda evrak incelemesinin de sürdüğünü vurguladı.

Doğrudan size dair bir inceleme var mı diye sordum. Vahap Seçer olmadığını söyledi. Fakat bu an itibariyle Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ilişkin içeriye girilmiş oldu. Öyle anlıyoruz. İhaleye fesat karıştırma suçlamasıyla soruşturma yürütülüyor."

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin savcılıktan açıklama geldi. Açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yürütülmekte olan soruşturma esas olmak üzere; Aralarında Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde görevlilerinde bulunduğu şüphelilere yönelik olarak 'Rüşvet, Resmi Belgede Sahtecilik, İhaleye Fesat Karıştırma, Kamu Kurum Ve Kuruluşlarının Zararına Dolandırıcılık, Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerinin Aklanması' suçlarına ilişkin gerçekleştirilen operasyon neticesinde olayla bağlantısı olduğu değerlendirilirken şüpheliler gözaltına alınmış olup, 21 adet taşınmaza, 3 adet araca, 1 adet deniz aracına el konulmuştur. Soruşturma devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

Siyaset Haberleri