Fatih Erbakan'dan AKP'ye zehir zemberek tepki: "Şantaj yapıyorlar"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinden bazı isimlerin istifa ederek AKP'ye geçeceği iddiaları sonrası açıklama yaptı. Erbakan, belediye başkanlarının 'siyasi şantajla' AKP'ye geçişlerinin sağlanmaya çalışıldığını dile getirdi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinden bazı kişilerin AKP'ye geçeceğine dair çıkan haberler üzerine açıklama yaptı. Erbakan, 31 Mart seçimlerinde seçilen belediye başkanları ve belediye meclis üyelerinin AKP'nin siyasi şantaj yöntemleriyle tehdit edildiğini belirtti.

Erbakan'ın açıklaması şöyle:

"İktidar gücünü elinde bulunduranlar Yeniden Refah Partimiz’den seçilen Belediye başkanlarımıza, kamu gücünü kullanarak hizmet yaptırmayacaklarını göstererek; hizmetlerin yapılması için gerekli imkanları, belediye başkanlarımızın partimizden istifa ederek, kendi saflarına geçmesi karşılığında vereceklerini ima ve ifade etmektedirler.

Yeniden Refah Partili belediye başkanlarımızın faaliyetlerini engelleyerek onları hizmet edemez hale getirmek, siyasi şantajla başkanlarımızı AK Parti’ye transfer etmeye çalışarak milletimizin 31 Mart’ta ortaya koyduğu iradeyi hiçe saymak, ne siyasi ne de ahlaki bakımdan uygun bir davranış değildir.

Bu noktada milletin tercihini, iradesini yok sayarak, şahsi ikbal, menfaat ve konforları uğruna saf değiştirenleri de milletimiz elbette ki affetmeyecektir. Bu gibi siyasi operasyonlar, milletimizin büyük teveccühüne mazhar olan, her ay üye kayıt rekorları kırarak emin adımlarla hedefe doğru ilerleyen, Türkiye’nin en hızlı büyüyen siyasi partisi Yeniden Refah Partimiz’in yükselişini asla durduramayacaktır."

Siyaset Haberleri