Son Dakika: Bakan Tekin Mesaj Verdi! 9. Sınıflara Telafi Sınavı mı Geliyor?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 4 dersten başarısız olan öğrencilerin sınıf tekrarı yapacağı uygulamayı kademeli olarak başlattı ve bu uygulama dokuzuncu sınıf öğrencileriyle başladı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, telafi sınavlarının yapılabileceğine dair önemli mesajlar verdi.

Telafi Sınavı Mesajı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullardaki sınıf tekrarı işlemlerinin tamamlanmadığını belirterek, "Karne sürecinin tamamlanmış olması, okullarımızda bu anlamdaki telafi niteliğindeki süreçlerin tamamlandığı anlamına gelmez" dedi. Bu açıklama, sınıfta kalan 9. sınıf öğrencileri için telafi sınavlarının yapılabileceği yönünde umut verdi.

Bayram Sonrasında Netleşecek

Telafi niteliğindeki sınavların yapılıp yapılmayacağı, bayram sonrasında sınıfta kalan öğrenci sayısına göre belirlenecek. Eğitim danışmanları ve öğretmenlere göre sınıf tekrarı doğru bir karar, ancak öğrenciler telafi sınavlarının gündeme gelmesini istiyor.

Eğitim Danışmanı Nur Erdem Özeren’in Görüşleri

Eğitim Danışmanı Nur Erdem Özeren, üniversitelerdeki bütünleme sistemi gibi bir telafi sisteminin liselerde de uygulanmasının faydalı olabileceğini belirtti. Özeren, "Sınırda kalan, derslerinin genelinde iyi olmasına rağmen çeşitli olumsuzluklar nedeniyle zorda kalan çocuklar için telafi, bir kurtuluş yöntemi olabilir. O yüzden telafi şeklini de buna göre ayarlamak gerekir" dedi.

Devamsızlık Affı Yok

30 günden fazla devamsızlık yapan öğrenciler, başarısız sayılarak sınıf tekrarı yapıyor. Bu konuda herhangi bir af gündemde değil. Yusuf Tekin, "Devamsızlıkla ilgili de daha önce de söylemiştim, herhangi af ya da benzeri düzenleme yapmayı düşünmüyoruz. Bunun altını çizerek söylemek istiyorum" diyerek devamsızlık affının olmayacağını net bir şekilde ifade etti.

Telafi sınavlarının olup olmayacağı ve detayları, bayram sonrasında açıklığa kavuşacak. Eğitim camiası ve öğrenciler, Bakanlığın vereceği kararı merakla bekliyor.

Siyaset Haberleri