"Son Bir Haftada Bir Şeyler Oldu"

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, yerel seçimlerde karşılaştıkları hezimete ilişkin "Size itiraf edeyim ki aslında bütün saha araştırmalarımızın sonuçları son bir haftaya kadar sandıktan çıkan sonuç gibi değildi. Son bir hafta içerisinde özellikle bir şey oldu." açıklamasını yaptı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, AKP'nin yerel seçimlerde kaybettiği oylara ilişkin açıklama yaptı. Yılmaz, seçim yenilgisiyle ilgili dikkat çeken bir 'itiraf' yaptı.

"SONUÇ BİR UYARI"

Seçim sürecini geride bırakarak sandıktan çıkan sonuçlara göre ilerleyen günlerin yeniden planlanmasıyla ilgili çalışma yaptıklarını aktaran Yılmaz, "Milletimizin bize ifade ettiği doğrultuda da şu mazeretten ötürü biz işte şöyle yaptık, böyle yaptık demeden milletimiz ne diyorsa o doğrudur, sandıktan çıkan sonucu bir uyarı tespiti olarak görüyoruz. Hemen milletimizin dediği doğrultuda kendimizi yeniden güncelleyeceğiz.

Politikalarımızı, milletimizin arzu ettiği doğrultuda yenilemek ve yeniden stratejik planlamaları yapmak üzere bir hareket içerisinde olduğumuzu, bir doğrultu içerisinde olduğumuzu bütün içtenliğimle ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

"SON BİR HAFTA İÇERİSİNDE BİR ŞEY OLDU"

Yılmaz, AKP'nin saha araştırmaları sonuçlarındaki çelişkiye ilişkin şunları kaydetti:

"Size itiraf edeyim ki aslında bütün saha araştırmalarımızın sonuçları son bir haftaya kadar sandıktan çıkan sonuç gibi değildi. Son bir hafta içerisinde özellikle bir şey oldu. Saha araştırmalarımızı boşa düşüren, saha araştırmalarımızdaki değerlendirmelerle çelişen bir sonuçla karşılaştık. Bu sonuçta sandığa gitmeyenler çok etkili oldu.

Her seçimde, ortalama seçmen sayısının 8 milyonu sandığa gitmiyordu. Bu seçimde 13 milyon, buna 5 milyon birden ilave oldu. Bu 5 milyon aslında bütün saha araştırmalarıyla ilgili sosyolojik tahlilleri yanılttı. Bunu burada itirafla özellikle samimiyetle ifade etmek istiyorum."

Siyaset Haberleri