Sırrı Süreyya Önder ve Mahmut Tanal Arasında Meclis Sıralarında Güldüren Diyalog

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal ve TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder arasında Meclis'te yaşanan diyalog güldürdü. O anlar kameralara yansıdı.

CHP lideri Özgür Özel zamları protesto etmek için her akşam saat 21.00'da ışık açma-kapama eylemi çağrısında bulunmuştu. Birçok kentte vatandaşlar Özel'in çağrısına kulak vererek eylemi gerçekleştirdi.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'e Şanlıurfa'daki elektrik sorununu sordu. Önder, "Sayın Tanal, sizde bir sıkıntı var. Çöpü müftüye, elektriği bana soruyorsun" yanıtını verdi.

Şanlıurfalıların elektrikler kesik olduğu için bu eyleme katılamadığını söyleyen Tanal, "Işıkları açın kapatın eylemimize Şanlıurfa'da elektrikler kesik olduğu için Şanlıurfa'daki vatandaşlarımız bu hakkını kullanamamış. Şanlıurfa'nın bu elektrik sorunu nasıl halledilecek?" diye sordu.

ÖNDER'DEN GÜLDÜREN YANIT

Tanal'ın sorusu üzerine Meclis Başkan Vekili Önder, gülerek "Sayın Tanal, sizde bir sıkıntı var. Belediye orada duruyor, çöpü gidiyorsun Urfa müftüsüne, elektriği bana soruyorsun" yanıtını verdi.

Önder'in bu yanıtından sonra mecliste gülüşmeler oldu.

MÜFTÜ İLE ÇÖP DİYALOĞU

Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tolan, 1 Temmuz'da navigasyonla cami ararken CHP Milletvekili Mahmut Tanal'a yakalanmıştı. Tanal, müftü Tolan'a "Temizlik imandandır deniliyor. Bu şehrin hali ne? Temizlik ve din açısından ne dersiniz?" diye sormuştu. Müftünün bu soruya yanıtı ise "Bana ne" olmuştu.

Siyaset Haberleri