SHP Genel Başkanlığı'na Burak Çelik Seçildi

29 yıl aradan sonra yeniden kurulan Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP), genel başkanlığa film yapımcısı ve sinemacı Burak Çelik'i seçti.

SHP, 18 Şubat 1995'te Cumhuriyet Halk Partisi ile birleşerek hukuki varlığını sona erdirmişti. Ancak yaklaşık beş aylık çalışmalar sonucunda, SHP, 28 Haziran'da resmen yeniden kuruldu.

Partinin Kuruluşu ve Hedefleri

SHP Kurucular Kurulu'ndan yapılan açıklamada, partinin yeniden siyaset sahnesine dönmesinin bazı kesimleri rahatsız ettiği ve partiye baskı yapıldığı belirtildi. Partinin yeni genel merkez binası bu ay içerisinde hizmete açılacak ve 60 ilde teşkilatlanarak eylül ayında kongre yapılacak.

Kurucu Genel Başkan ve Vizyon

Açıklamada, SHP'nin kurucu genel başkanının merhum Erdal İnönü olduğu ve liderlerinin Mustafa Kemal Atatürk olduğu vurgulandı. Yüksek İstişare Kurulu'nun ortak desteği ve kurucular kurulunun imzasıyla Burak Çelik, partinin genel başkanlığına seçildi. Çelik, uzun yıllar belediye başkanlarının ve milletvekillerinin danışmanlık ve reklam çalışmalarını yürütmüş bir isim olarak, sosyal demokrasiyi genç kuşaklara ve millete yeniden aktaracak biri olarak tanımlandı.

SHP'nin Tarihçesi

Sosyaldemokrat Halkçı Parti, 12 Eylül darbesinden sonra kapatılan Cumhuriyet Halk Partisi'nin oylarını toparlamak amacıyla kurulan bir siyasi parti olarak biliniyor. Halkçı Parti ve Sosyal Demokrasi Partisi'nin 3 Kasım 1985 tarihinde birleşmesiyle kurulan SHP, 18 Şubat 1995'te Cumhuriyet Halk Partisi ile birleşerek hukuki varlığını sona erdirmişti. Partinin amblemi zeytin dallarıyla çevrelenmiş Altı Ok'tur.

Siyaset Haberleri