"Bu Zam Değil Emekliye İhanet!"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin grup toplantısında konuştu. CHP lideri, özel harekat polislerinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin elini öptüğü görüntülere sert tepki gösterdi. Özel, emeklilere yapılan zamma tepki gösterdi, "Bu emekliye ihanet" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin grup toplantısında konuştu.

Özel'i açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"(15 Temmuz) Yıllarca mücadele ettik. Meclis tutanaklarında mevcuttur; Kamer Genç yıllarca uyarıda bulundu. O gece 16 arkadaş genel merkezimizde toplandık. Kısa bir değerlendirmeden sonra dedik ki tüm darbeler Meclis'i kapatır. Bizim teklifimizle Meclis'i Sayın İsmail Kahraman açtı. Biz o gün darbelerden medet ummadığımızı ifade ettik.

Kim darbeye yeltenirse karşısındayız. Demokrasinin arkasındayız."

Özel, bu açıklamalarının ardından özel harekat polislerinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin elini öptüğü görüntülere sert tepki gösterdi.

"SEN DEVLET'İ YANLIŞ ANLAMIŞSIN"

Özel Harekat Başkanı Süleyman Karadeniz'in Devlet Bahçeli'nin elini öptüğü fotoğraf ve ardından diğer polislerin de sıraya girmesine tepki gösteren CHP Lideri Özel, " Devletin memuru, memur gibi davranacak. El etek öpmesini kabul etmiyoruz. Sen devleti yanlış tanımış yanlış devletin eline sarılmışsın" dedi.

"AKIL ALMAZ BİR İHMAL"

İzmir'de 2 kişinin hayatını kaybettiği faciaya ilişkin konuşan Özel,

"CHP Genel Başkanı olarak hepinize söz veriyorum. Bu mesele ile ilgili arkadaşlarım bir Meclis araştırma komisyonu kurulması için başvuracak. Bunun için hep birlikte çalışacağız. Bir kaza olursa belki de ucu bize dokunacaklar hayır diyorum, belki de ucu bize dokunacak ama kaldırın engelleri diyorum.

Özelleştirilen elektrik nedeniyle temmuz ayında çiftçinin elektriği kesiliyor. Isparta'da bir şehrin elektriği kesiliyor. Esas sorunun kendisi tüm alanlarda lüzumsuz özelleştirme furyasıdır. Bu konuyu çok ayrıntılı olarak araştırmak gerekiyor." dedi

"KURUM BOOMERANG GİBİ"

Çevre ve Şehircilik Bakanı bumerang gibi. Millet atıyor, o geri geliyor. Çıktı ve inanılmaz açıklamada bulundu. Erdoğan bir yılda 650 bin konut sözü verdi, 1,5 yılda 76 bin konut yaptılar. Şimdi çıkmış Bakan diyor ki; '2025 sonuna kadar bütün konutlar bitecek.' Kardeşim, hanginize inanacağız. Seni atayan dolma kalemin sahibi 'bir yıl sonra evler yapılacak, oyu bana verin' dedi. İnsanlar onun bu sözüne güvendi, ona yetkiyi verdi, o yetkiyle o seni atadı, sen diyorsun ki '3 yıl bitince evler bitecek.' 3 yıl diyor. Yani daha 1,5 yıl konteyner, çadır, soğuk, güneş, toz, toprak... Ve olursa. İşi bilenler de diyor ki; 'o gün de demiştik' diyorlar, 'bu iş 6-7 yıl sürer bu sistemde.' Bugün de söylüyorlar; 'bu iş daha 5 yıl sürer bu gidişle.'

"TUĞRUL BEY'E MHP NE DİYECEK?"

7 yılı geçen bir süredir içeride yatan Osman Kavala ile ilgili bugün Tuğrul Türkeş bir açıklama yaptı. Milliyetçi hareketten gelen herkesin başbuğ dediği Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde Türk heyetinin başkanıdır.

Ziyaretimde bana şunu demişti: "Kavala orada tutuklu, biz bu odada hapisiz". Biz Türkiye için çalışmak istedikçe karşımıza bu dava geliyor. Bu insanların hiçbiri Kavala'yı tanımaz ama sembol davadır. Hakim de cumhurbaşkanı da anayasaya uymak zorundadır. Tuğrul Bey emek verdi, olmadı. Bugün açıklama yapmış. Diyor ki, "Kavala'yı ziyaret edeceğim". Hangi Kavala'yı? Biz söyleyince "Vatan hainlerinin adını anıyorsunuz, o ajandır" dedikleri Kavala'yı, Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş ziyaret edeceğini söylüyor ve diyor ki "Gerçek milliyetçilik budur". Bakalım Tuğrul Bey'e MHP ne diyecek? Gezi Davası'nı inadına sürdürmek, bu insanları inadına içeride tutmak, Tuğrul Bey'in dediği gibi ne milliyetçiliğe sığar, ne vatanseverliğe sığar."

"BU EMEKLİYE İHANET "

"22 yıldır bu milletin elinden sokağı aldılar. Bu milletin avcundan alkışı aldılar. Yoksulların sesi olmayı sürdüreceğiz. En düşük emekli maaşı 10 bin lira... AK Parti Grup Başkanı Güler açıkladı; zaten Güler açıklayacak deyince manzara ortaya çıktı. Güler açıkladı; 12 bin 500 lira. En düşük emekli maaşı 6 ay önce 10 bin lira olduğunda 25 kilo dana kıyma alınıyordu. Dün 16 kiloya düşmüştü, bugün yaptıkları sözde zamla 20 kiloya çıktı. Siz bugün emeklinin cebinden 6 ay öncesine göre 5 kilo kıyma parası çalıyorsunuz."

Siyaset Haberleri