Saray'ın Sesi Gazeteci Erdoğan ve Esad Görüşmesi İçin Tarih Verdi

Suriye basını Erdoğan ile Esad'ın Irak'ın başkenti Bağdat'ta görüşeceğini yazmıştı. Hürriyet yazarı Selvi ise görüşme için tarih verdi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın görüşmesi gündeme geldiğinde ortalığın karıştığını belirterek, "Türkiye ve Suriye’de organize gruplar harekete geçiriliyor. Amaç Erdoğan- Esed görüşmesini engellemek, Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleşmesini önlemek" diye yazdı.

İki liderin Astana'da görüşmesi ihtimalinin gerçekleşmediğini kaydeden Selvi, "Güvenilir kaynaklar çok kısa bir sürede görüşülmesini öngörmüyorlar. ‘Erdoğan-Esed görüşmesi biraz zaman alacak’ diyorlar. Kısa vadede bir görüşme beklemiyorlar" ifadelerini kullandı.

EYLÜL'DE ERDOĞAN-ESAD ZİRVESİ GERÇEKLEŞEBİLİR

Türkiye gazetesine bilgi veren ise Ankara'daki kaynaklar, Erdoğan ile Esad arasında gerçekleştirilmesi planlanan görüşmenin, Eylül 2024'e kadar yapılmasının düşünüldüğünü, zirvenin üçüncü bir ülkede yapılmasına ise kesin gözüyle bakıldığını belirtti.

GÖRÜŞMEYE HAZIRLIK SÜRECİ SESSİZ YÜRÜTÜLECEK

Rusya, Irak ve Körfez ülkelerinin zirve için ön plana çıktığı ifade edilirken, Şam yönetiminin hazırlıklarını komşusu Irak'a göre yaptığı kaydedildi. Görüşmenin hangi ülkede olacağının ise, Putin'in Türkiye ziyareti sonrası netlik kazanacağı aktarıldı.

Siyaset Haberleri