Saray'dan Emine Şenyaşar için adım

Yıllardan beri katledilen ailesi için adalet arayışında olan Emine Şenyaşar'ın sesini Saray sonunda duydu.

Suruç ilçesinde 2018'de eski AKP Vekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ile Şenyaşar ailesi arasında çıkan silahlı kavgada Mehmet Şah Yıldız ve Esvet Şenyaşar ile iki oğlu, Celal ve Adil Şenyaşar hayatını kaybetti.

Eşi ve iki oğlu öldürülen ve DEM Parti Vekili Ferit Şenyaşar'ın annesi de olan Emine Şenyaşar o günden beri adalet nöbeti tutuyor.

800 günü aşkın Şanlıurfa Adliyesi önünde nöbet tutup ardından sırasıyla nöbetini Adalet Bakanlığı ve TBMM'ye taşıyan Şenyaşar'ın sesi duyuldu.

Emine Şenyaşar Meclis'teki nöbetinin dördüncü gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la randevu ayarlanacağı söylendi.

Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre; Ferit Şenyaşar'a Meclis yönetiminden verilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'la randevu ayarlanması için Cumhurbaşkanı Danışmanı Yalçın Akdoğan'la bir görüşme yapıldı.

Emine Şenyaşar annesine tercümanlık yapan Ferit Şenyaşar, "Annemi anlamak için Kürtçe bilmeye gerek yok" dedi.

Emine Şenyaşar da yaşadıklarını şöyle anlattı:

"YETER ARTIK BU ZULÜM BİTSİN"

"İş yerimizi taradılar, hastanede çocuklarımı katlettiler. Artık bu zulmü kaldıramıyorum. Daha önce de Urfa Adliyesi önünde nöbet tuttuk. Her gün bize zulmediyorlardı. Bizi nezarete koydular, darbettiler. 6 yıldır zulüm altında yaşıyoruz. Dizlerimden ameliyat oldum, gözlerimden ameliyat oldum, boğazımdan ameliyat edecekler. Oğlumun serbest kalmasını istiyorum. Yeter artık bu zulüm bitsin, ben de evime gideyim."

"DELİLLERİ YOK ETTİLER"

"Çocuklarımın hastane içinde nasıl katledildiğini görsünler. Neden bu zulme hala sessiz kalıyorlar? Onların da çocukları var, evlatları var. Beni anlasınlar. Hiç sebepsiz yere çocuklarımı hastanede öldürdüler. Ben ve eşim çocuklarımızın durumunu öğrenmek için hastaneye gittik, eşimi de benim gözümün önünde linç ederek öldürdüler. Katliamdan sonra hastanedeki tüm delilleri yok ettiler, kamera kayıtlarını sakladılar"

ERDOĞAN BUNLARI SÖYLEYECEK

Şenyaşar, Erdoğan ile görüşürse de şunları söyleyeceğini ifade etti:

"Ben artık ölmek üzereyim. Yargı adil karar veremiyor. Adil bir yargılama yapılsın istiyorum. Oğlumun bırakılmasını istiyorum, evime girmek istiyorum’ diyeceğim”

Şenyaşar, “Emine Erdoğan hiç mi sesimi duymuyor? O da anne” cümlesini de sözlerine ekledi.

Siyaset Haberleri