Saraya Yakın Yazar Yine MHP'nin Hedefinde!

AKPM Türkiye Raportörü Stefan Schennach temasta bulunduğu yetkililerle Kavala ve Demirtaş'ın tutukluluklarına değinmesi üzerine Abdulkadir Selvi ile MHP'li Feti Yıldız arasında sosyal medya üzerinden gerilim yaşandı.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türkiye Raportörü Stefan Schennach 11-14 Haziran tarihlerinde Ankara ve İstanbul’da görüştüğü yetkililere Gezi Parkı davasında hüküm giyen ve 6,5 yıldır cezaevinde olan Osman Kavala ile Kasım 2016'dan bu yana cezaevinde olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutukluluklarına yönelik Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde yer alan kararların 'uygulanması için gerekli tüm tedbirleri gecikmeksizin almaları' çağrısında bulundu.

ABDULKADİR SELVİ'DEN RAPORTÖRE TEPKİ

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi ise yetkilerle temasta bulunan Schennach’a Osman Kavala’yla neden bu kadar ilgileniyorsunuz?” diye tepki gösterdiğini, “Bu adam Öcalan’dan daha tehlikeli” dediğini yazdı.

Selvi, "Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi raportörüyla görüşen yetkilinin bu süreci anlatması yeterli. En azından raportör yeni bir sürecin başladığını rapor edebilir" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Selvi'nin yazısına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından yazılı açıklama yapan Yıldız, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Selvi,

İstinaf ve temyiz incelemesinden geçmeksizin kesinleşen karar ve hükümlere karşı, Kanun Yararına Bozma Başvurusunu yapma yetkisi Adalet Bakanlığına aittir.

Olağanüstü kanun yollarından biri olan Kanun Yararına Bozma nedir?

Kanun Yararına Bozma yapılabilen Ceza Mahkemesi kararları hangileridir?

Kanun Yararına Bozma yapılamayan kararlar nelerdir?

İnfaz hangi hallerde durdurulur?

Bir dilekçe verme işlemini kamuoyuna abartılı şekilde sunmadan önce, yetkin bir Ceza Avukatından yardım alırsanız, vatandaşın doğru bilgi edinme hakkına saygılı iş yaparsınız. Değilse, sadece hükümlü propagandası yapmakla kalırsınız."

RAPORTÖRDEN AKP'Lİ VEKİLE TEŞEKKÜR

Schennach, Türkiye'deki ziyaretine ilişkin dün yaptığı yazılı açıklamada, Kavala ve Demirtaş ile görüşmelerini kolaylaştırdığı için Türkiye’nin AKPM heyeti başkanlığını yürüten AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’e teşekkür etti.

Schennach, "Sayın Demirtaş, Strazburg Mahkemesi'nin derhal serbest bırakılmasını emrettiği kararına rağmen Kasım 2016'dan bu yana tutuklu bulunmaktadır. Geçtiğimiz Mayıs ayında, 'Kobane davası' kapsamında suçlu bulunmuş ve 42 yıl hapis cezasına mahkum edilmiştir. Asılsız suçlamalara dayandığı gerekçesiyle bu cezayı güçlü bir şekilde kınıyorum" ifadelerini kullandı.

Siyaset Haberleri