Saldırı sonrası DEM Parti'den flaş açıklama

DEM Parti Eş Genel Başkanları meclisteki saldırılara ilişkin, "Kadın milletvekillerimize AKP’li erkek milletvekilleri tarafından saldırı yapılması siyasi haydutluktur" açıklamasında bulundu.

Can Atalay hakkında verilen Anayasa Mahkemesi kararı için olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu'nda AKP'li vekiller muhalefet milletvekillerine saldırdı.

AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan’ın TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ı darp etmesiyle başlayan kavgada, gerilim hızla tırmanarak TBMM Genel Kurulu'nda fiziki şiddete dönüştü. Bu fiziksel saldırıyı durdurmak için araya girerek adeta kendisini yumruklara karşı siper eden DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit'in kaşının açılmasıyla meclis kanlara büründü.

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncay Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) muhalefet milletvekillerine yönelik şiddet olaylarına ilişkin açıklamada bulundu.

"KADIN VEKİLİMİZE AKP'NİN ERKEK VEKİLLERİ SALDIRDI"

DEM Parti Eş Genel Başkanları, açıklamalarında Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay’ın milletvekilliğini iade etmesi kararını uygulamak üzere muhalefet partileri tarafından olağanüstü toplantıya çağrıldığını, ancak iktidarın bu kararı sindirememesi nedeniyle fiziksel şiddet içeren saldırılara başvurduğunu belirtti.

​​​​​​​

Bakırhan ve Hatimoğulları, “Anayasa Mahkemesi kararı açık olmasına rağmen, AKP-MHP iktidarı hak-hukuk tanımama tutumunu parlamento çatısı altında sürdürmek istemektedir” şeklinde konuştu.

Eş Genel Başkanlar, "Kadın milletvekillerimize AKP’li erkek milletvekilleri tarafından saldırı yapılması siyasi haydutluktur. Bu saldırılar halk iradesini, hukuku tanımamaktır ve siyasi acizliktir. Grup Başkanvekilimiz başta olmak üzere hiçbir arkadaşımız bu saldırılar karşısında geri adım atmayacaktır" dedi.

"BU SALDIRI SİYASİ ACİZLİKTİR"

"Parlamentoda şiddetin ve saldırganlığın hukukunu kurmak isteyen AKP’ye karşı en güçlü şekilde direneceğimizi bir kez daha kamuoyuna deklare ediyoruz" diyen Eş Başkanlarının açıklamasının tamamı şu şekilde:

''Anayasa Mahkemesi'nin Sevgili Can Atalay’ın milletvekilliğinin iade edilmesini salık veren kararının uygulanması için muhalefet partileri olarak TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağırdık. Anayasa Mahkemesi kararı açık olmasına rağmen AKP-MHP iktidarı hak-hukuk tanımama tutumunu parlamento çatısı altında sürdürmek istemektedir. Muhalefetin TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağırmasını sindiremeyen iktidar, çözümü fiziksel şiddete varan saldırılarda bulmuştur. Kadın milletvekillerimize AKP’li erkek milletvekilleri tarafından saldırı yapılması siyasi haydutluktur. Bu saldırılar halk iradesini, hukuku tanımamaktır ve siyasi acizliktir. Grup Başkanvekilimiz başta olmak üzere hiçbir arkadaşımız bu saldırılar karşısında geri adım atmayacaktır.

Parlamento dışında iktidara muhalefet eden toplumsal kesimlere en şiddetli şekilde saldıran AKP-MHP iktidarı, bu tutumunu parlamento içine de taşımaya çalışmaktadır. Yaşamı, insanı, demokrasiyi, hukuku ve doğayı savunan toplumsal kesimlere karşı sokakta ve meydanlarda hukuk tanımaz bir çetecilik ve zorbalıkla saldırma talimatı veren iktidar, milletvekilleri aracılığıyla bunu TBMM’ye taşımıştır. AKP’liler, Can Atalay’ın milletvekilliğinin iadesi için yapılan toplantıda muhalefetin sesini kısmak ve hukuksuzluğu devam ettirmek için muhalefet milletvekillerine parlamento kürsüsünde saldırmıştır.

Parlamentoda şiddetin ve saldırganlığın hukukunu kurmak isteyen AKP’ye karşı en güçlü şekilde direneceğimizi bir kez daha kamuoyuna deklare ediyoruz. Muhalefet milletvekillerine saldırarak haksızlık ve hukuksuzluk rejimini sürdürmek isteyen bu anlayışı en güçlü şekilde kınıyoruz. Bedeli her ne olursa olsun haklı davamızda demokrasiyi, adaleti ve barışı savunmaya bir an bile durmadan devam edeceğiz."

Siyaset Haberleri