Rolexli AKP'li vekilin Meclis seferi! Göz koydu alıp alıp durdu

AKP’li Bahadır Yenişehirlioğlu, Meclis’teki vekil odalarından el yapımı sanat objeleri toplayarak kendi odasında koleksiyon oluşturdu. Paşa Kılıcı çiçeğiyle ilgili yapılan “Tahsin Paşa’ya yakışır” esprisi dikkat çekti.

AKP Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu’nun Meclis’teki sanat objelerine olan ilgisi, kulislerde konuşulan konulardan biri hâline geldi. Payitaht Abdülhamid dizisindeki “Tahsin Paşa” rolüyle de tanınan Yenişehirlioğlu’nun, sanata olan düşkünlüğü biliniyordu.

Son dönemde ziyaret ettiği grup başkanvekilleri ve milletvekillerinin odalarındaki el yapımı, sanatsal değeri olan objeleri toplamaya başladığı öğrenildi. Bu objeler, zamanla Yenişehirlioğlu’nun makam odasında sergilenen bir koleksiyona dönüştü.

Nefes'in haberine göre; AKP Grubu'nun bulunduğu Meclis koridorlarında sıkça rastlanan “Paşa Kılıcı” çiçeği de bu merakı pekiştirdi. Bir bürokratın, çiçekleri görünce “Tahsin Paşa’ya paşa kılıcı yakışır” şeklinde espri yaptığı aktarıldı.

Yenişehirlioğlu’nun sanat ve estetiğe olan ilgisi, Meclis’te ilginç bir koleksiyon merakına dönüştü.

Yüzbinlerce liralık Rolex saati ile gündem olan AKP Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, 3 Ekim 2024'te Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan karşısında diz çöktü. Erdoğan'ın TBMM'deki görüşmesinde ıstakozcu ziyafeti ile tanınan AKP'li Şebnem Bursalı da yer aldı.

Yenişehirlioğlu'nun yüz binlerce liralık Rolex marka saati gündem olmuştu.

Siyaset Haberleri