"Türkiye Bir İtalyan Mafya Filmi mi İzliyor?"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti’nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu ile görüştü. Görüşmenin ardından ikili basın toplantısında konuştu. Özel, Emniyet'te yaşanan kriz için "Bir İtalyan mafya filmi mi izliyor Türkiye yoksa adalet-siyaset-emniyet üçgeninde yaşanan bir şeyleri mi izliyor belli değil. " dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu'na 'hayırlı olsun' ziyareti gerçekleştirdi. Özel'in genel başkanlığa İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nda Genel Başkanlığa seçilen Müsavat Dervişoğlu’na ‘hayırlı olsun’ dileklerini iletti.

"BAŞLANGIÇ DEĞİL BİRLİKTELİK"

Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Müsavat Dervişoğlu'nun açıklamaları şöyle;

"Sayın Özgür Özel partimizi ve beni ziyarete geldiler. Kendilerine teşekküre diyorum. Heyetlerimizle birlikte uzun bir görüşme gerçekleştirdik. Türkiye'nin bütün meselelerine değindik. Üzerinde karşılıklı görüşlerimizi de paylaştık. Kendisiyle biz TBMM'de grup başkanvekili olarak çalışıyorduk. Orada da verimli çalışmalar yapıp önemli işlere imza attı. Bundan sonraki süreçte de görüşmelerimiz yine devam edecek. Bu ziyaretin önemli bir başlangıç olduğunu söyleyemem, biz bir başlangıç arayışı içinde değiliz. Birliktelik arayışındayız. Ne zaman Türkiye'nin önemli bir problemi olsa hayata baktığımız pencere genellikle CHP ve onun muhterem genel başkanıyla aynı pencere oluyor."

"MUHALEFETE MUHALEFET ETMEYECEĞİZ"

Özgür Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"İYİ Parti ve CHP'nin ilişkisi hem karşılıklı nezaket ve işbirliği içerisinde ilerledi. Sayın Dervişoğlu'yla birlikte, iki genel başkan olarak yollarımızın kesişmiş olmasından memnuniyet duyuyorum.

“İYİ Parti’yle bir normalleşme sürecine ihtiyacımız yok. İlişkilerimizi en iyi düzeyde sürdüreceğiz. İşbirliğimiz sürecek. Temel mottomuz muhalefete muhalefet etmek değil, iktidara muhalefet etmektir.”

"TÜRKİYE İTALYAN MAFYA FİLMİ Mİ İZLİYOR"

İki lidere Emniyet'te yaşanan kriz de soruldu. Özel şu değerlendirmeleri yaptı:

"Meselenin kendisi neyse, bir gerilim mi bir pazarlık mı karşılıklı bir restleşme mi? Bu fillerin boğuşması altta adalet ezilmesi, anaların ezilmesiyle sonuçlanıyor. Bugün Ayşe Ateş'in yüreğindeki yangın, adalet beklentileri, üstü kapalı beyanlarla iyice kriminal bir hikayenin buzdağının küçük kısmını görüyormuşuzcasına her geçen gün güçlendiriyor.

Bir İtalyan mafya filmi mi izliyor Türkiye yoksa adalet-siyaset-emniyet üçgeninde yaşanan bir şeyleri mi izliyor belli değil. O yüzden herkes aklını başına alsın. Huzur içinde yaşayacaksak insanların adalete güvenmesi lazım. Yüksek yargıya güvenin olmadığı yerde demokrasi olmaz.

"ELLERİNİ EMNİYETTEN ÇEKMELERİ GEREK"

Mesele fevkalade yanlıştır. Her gün taraflar taraf değiştiriyor. Tweetler atılıyor, içinde bir sürü anlam çıkarılabilecek tehditler var. İçişleri Bakanı ile bir partinin genel başkanının tweetler üzerinden Cumhurbaşkanı'na ve birbirlerine mesaj vermeleri demokrasi görüntüsü değil. Ellerini Emniyet'in ve adaletin üzerinden çekmeleri gerekiyor"

"NASIL NORMALLEŞECEK BU ÜLKE?"

"Yargıtay seçimindeki sonuç Erdoğan'ın beklediği gibi olmadı ama yaptığı atama maalesef 31 Mart'tan sonra gelişen normalleşme anlayışına uygun değil. Anayasa ihlalinin sembol ismini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı atıyorsanız, demek ki sizin mevcut Anayasa’yı ihlalde ısrarcısınız demek. Nasıl normalleşecek bu ülke? Gezi aileleri, 28 Şubat aileleri adalet bekliyor. Sinan Ateş'i eşi, çocukları adalet bekliyor. Siz onu sen onu çek ben bunu buraya atayayım... O sözünü tutmazsa da atayayım ki racona ters olmasın..."

Siyaset Haberleri