Özgür Özel'den Çok Acayip Bir İddia...

Özgür Özel, çiftçinin Yunan ya da İsrail sermayeli bankalardan daha uygun kredi alabildiğine dikkati çekerek "Amaç toprağımızı ipotek altına almak. Bu toprakları ordularıyla işgal edemeyenler topla, tüfekle zapt edemeyenler şimdi ipotekle toprak kazanmaya, topraklarımızı İsrail'e, Yunanistan'a katmaya gayret gösteriyorlar" dedi.

CHP lideri Özgür Özel, Bornova Kiraz Festivali'nde çiftçilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, Yunan ve İsrail sermayeli firmaların Türk çiftçilerine Ziraat Bankası'ndan daha uygun kredi verdiğini ifade etti. Bu durumun asıl amacının toprakların ipotek altına alınması olduğunu belirtti ve bu şekilde toprakların İsrail ve Yunanistan'a devredilmeye çalışıldığını söyledi.

Çiftçilerin Durumu: Özgür Özel, Türk çiftçilerin son 20 yılda yaşadığı zorluklara vurgu yaptı. Tarımsal üretimde gerileme ve çiftçi sayısındaki azalma gibi sorunların olduğunu dile getirdi.

Beka Sorunu İkazı: Özel, bu durumu "beka sorunu" olarak nitelendirdi ve toprakların İsrail ve Yunanistan'a devredilmeye çalışıldığını öne sürdü.

Kredi Uyarısı: CHP lideri, Ziraat Bankası'nın çiftçilere yeterince uygun kredi vermediğini belirterek, Yunan ve İsrail sermayeli bankaların daha uygun koşullar sunduğunu iddia etti. Bu durumun toprakların ipotek altına alınması için bir strateji olduğunu savundu.

Özel'in Vaatleri:

Özgür Özel, CHP iktidarında çiftçilere daha fazla destek verileceğini vadetti. Çiftçilerin borçlarının büyük ölçüde arttığını ve çözümün tarımsal üretimi desteklemekte olduğunu söyledi. Gayrisafi Milli Hasıla'nın yüzde 1'inin çiftçilere destek olarak verilmesi gerektiğini ifade etti ve bu desteğin sağlanması durumunda çiftçilerin sorunlarının büyük ölçüde çözülebileceğini belirtti.

Siyaset Haberleri