Özgür Özel, Erdoğan'ın Mesajının Kesilmesine Tepki Gösterdi

Srebrenitsa Soykırımı'nın anma töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın video mesajının Filistin'e değindiği sırada kesilmesine CHP Lideri Özel tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sırpların binlerce Boşnak'ı bilinçli ve sistematik bir şekilde katletmesi nedeniyle Srebrenitsa Soykırımı olarak anılan felaketin 29. yıl dönümü nedeniyle Bosna Hersek'e gitti.

Özgür Özel, yıldönümü nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yolladığı video mesajının kesildiğini söyledi. Özel, Filistin konusuna değinildiği sırada videonun kesilmesinin ardından harekete geçtiklerini söyledi. Özel şunları ifade etti:

"TAM FİLİSTİN'E ÇAĞRI YAPTIĞI SIRADA..."

"Sayın Erdoğan'ın bir video mesajı Türkiye adına her yıl olduğu gibi yayınlatıldı. Hep birlikte dinledik. Tam Filistin konusunda çağrı yaptığı sırada yayın kesildi ve bir sonraki konuşmacıya geçildi

Biz belirli bir süre yetkililere ulaşmaya çalıştık. Sonra bizim güvenlik amirimizi çağırdığımda yetkililer gelmedi, bir yanda tören akıyordu. Tepkimizi dile getirmelerini, Türkiye'nin mesajının yarıda kesilmesinin doğru olmadığını, yeniden yayınlatılması gerektiğini sayın Erdoğan'ın mesajını söyledim. Çünkü hepimiz adına yayınlanan bir mesajdır.

"TATMİN EDİCİ BİLGİ VERDİLER"

Bize tatmin edici bir şekilde şu bilgiyi verdiler; sadece 1 dakikası kalmıştı, sadece salonda kesildi bir kablo temassızlığı yüzünden. Yayına tamamı gitti, biz İletişim Başkanlığı'ndan yetkililerin bunu doğrulaması üzerine açıklamadan tatmin olduğumuzu söyledik. Tam Filistin'e sıra geldiğinde kesilince ve diğer ülkelerden cumhurbaşkanları konuşmuşken bizim cumhurbaşkanımız yarıda kesilince tepki gösterdik ama kötü bir niyet olmadığına ikna olmuş durumdayız."

Siyaset Haberleri