Özgür Özel: Alpay Özalan denilen organizma milli utanca dönüştü

CHP Lideri Özgür Özel, TBMM kürsüsünde konuşan vekile arkadan gelip saldıran AKP'li Alpay Özalan'a, "Organizma...Sayın Erdoğan'ın partisinde milli utancımıza dönüştü" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de TİP Vekili Ahmet Şık'a saldıran AKP'li Alpay Özalan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından savunulmasına tepki gösterdi.

Karakucak Güreş Etkinliği'nin ardından gazetecilere konuşan Özgür Özel, şunları dile getirdi:

"Ahmet Şık saygı sınırlarını aşmış olabilir. Ama Sayın Erdoğan dönsün baksın bir, Alpay Özalan denilen organizma ne yapıyor. Kürsüye saldırıyor, kan akıtıyor. Kadına karşı şiddet uygulanmasının ön ayağı oluyor. Alpay Özalan'a bir şey demiyor. Ahmet Şık'a laf söylüyor. Ahmet Şık'ın kelimeleri Meclis'e yakışmadı, Alpay Özalan, Türkiye'ye yakışmıyor. Alpay Özalan'ı biz milli bir kahraman olarak görürdük, milli takımda oynarken milli gururumuzdu. Sayın Erdoğan'ın partisinde milli utancımıza dönüştü"

"Bir avuç cemaat ve tarikatın peşine koca devleti takmış, 15 Temmuz hain darbe girişimine yol açacakları yıllarca sıvazlamış, yolunu temizlemiş, ne istedilerse vermiş birisi şimdi bizi birilerinin peşine takılmakla suçluyor"

ERDOĞAN NASIL SAVUNDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün (25 Ağustos) Malazgirt Zaferi yıl dönümü için gitiği Ahlat'ta yaptığı konuşmada Özalan'ı şu sözlerle savunmuştu:

“Gazi Meclis’in adabına yakışmayacak şekilde provokatörlük yapan bir marjinale kimlerin kol kanat gerdiğini hep birlikte takip ettik. Milletin Meclisi’nde, milletin kürsüsünde millete hakaret eden, milli iradeye hakaret eden, dilinden kin ve nefret akan bu provokatörü ellerinden gelse demokrasi havarisi ilan edeceklerdi.”

Siyaset Haberleri