Özel ve Özdağ'dan Merih Demiral Açıklaması!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ CHP Genel Merkezi'ne geldi. Özdağ ve Özel'in görüştü. İkili görüşmenin ardından açıklama yaptı. Sığınmacı sorununa odaklandıklarını söyleyen ikili Merih Demiral'a soruşturma açılması hakkında soruları cevapladı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve CHP'lideri Özgür Özel'in görüşmesi CHP Genel Merkezi'nde görüştü.

Heyeti Aylin Nazlıaka karşıladı.

Halk Tv Ankara Muhabiri Sibel Mazrek Özdağ-Özel görüşmenin içeriğine dair şunları anlattı:

"Kayseri'de yaşanan olaylar ve peşi sıra Suriye'de yaşanan olaylar görüşmenin en sıcak gündem maddesi. Sığınmacılar konusu ve Türkiye'nin Suriye politikası görüşmenin öne çıkan maddelerinden. CHP geçen günlerde Suriye politikasına ilişkin 10 maddelik bir bildiri yayınlamıştı.

Tüm bunlar yaşanırken Özdağ CHP Genel Merkezi'ne geldi. Talep Özdağ'dan geldi. Özdağ elinde dosyayla geldi o yüzden kapsamlı bir görüşme olması bekleniyor. Sığınmacılarla ilgili iki lider ortak bir politika mı yapacak o da merak konusu."

Zafer Partisi heyetinde şu isimler yer alıyor.

Zafer Partisi Genel Sekreteri Cezmi Polat, Zafer Partisi Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Şehirlioğlu, Zafer Partisi Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Murat Yıldız, Zafer Partisi Kadın, Aile ve Çocuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Esmaül Hüsna Aslan.

ÖZEL: SIĞINMACILAR İÇİN GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDİYOR

Görüşmeye ilişkin açıklama yapan Özel, şunları söyledi:

Geçtiğimiz günlerde Kayseri'de yaşanan olaylar üzerinde de görüşlerimizi paylaştık. Bugün Türkiye'nin çözülmesi gereken sığınmacı, düzensiz göç, kaçak göçmen sorunu vardır. Zamanında 'Esad ile görüşün' dediğimizde bize demediklerini bırakmayanlar şimdi Esad ile tatil yapma noktasına geldiler.

Yarın Bükreş'e uçacağım. Burada liderlere bir kez daha sorunun çözümüne yönelik irademizi ifade edeceğim.

'BİR TEKLİFTE BULUNDULAR'

Biz tüm siyasi partilerin Meclis'te temsil ediliyor olmasını çok isteriz. Zaten 0 barajı savunuyoruz. Tüm partilerin Hazine'den eşit şekilde istifade etmeleri gerektiğini savunuyoruz. Meclis'te temsilcileri olmadığı için muhalefet partilerine bir dizi ziyaret yapıp yasal düzenleme önerileri olan bir teklifte bulundular. O konuyla ilgili açıklama yapıp yapmamak sayın genel başkanın değerlendirmesine tabidir. Biz tekliflerini aldık."

ÖZDAĞ: SINIRDAKİ ASKERLERİN SİLAH KULLANMA YETKİSİ ARTIRILMALI

Özel'den sonra konışan Özdağ, "Ülkemizin en önemli gündemi sığınmacılar ve kaçak yollarla giriş yapan sığınmacıların durdurulmasıdır. Somut ve yasal düzenleme gerektiren önerilerimizi CHP'ye ilettik. Sınırdaki askeri birliklerimizin askeri yetkilerinin artırılması konusundaki önerilerimizi konuştuk." dedi.

MERİH DEMİRAL'A SORUŞTURMA AÇILMASI

Muhabirlerden Merih Demiral'ın bozkurt işareti yaptığı için Almanya'da elçiliklerin görüşmesi hakkında soru sorulması üzerine Özdağ, "Bozkurt bizim simgemiz. Afganistan'daki Türk de Azerbaycan'da yaşayan Türk de yapıyor. Bence Almanya'nın Nazi işareti yapanlarla ilgilenmesi doğru olur." dedi.

Özel ise, " Almanya'nın bence Merih Demiral'a ya da bozkurt işaretine değil maça odaklanması gerekir.

UEFA'nın harekete geçmesini doğru bulmuyoruz. Ama bu tartışmayı Türkiye'de büyütmek, köpürtmek başta milli takıma zarar verir. Bundan birkaç yıl önce başka bir futbolcu zafer işareti yapınca, bugün bu işareti savunanlar tarafından linç edilmişti. Onları kendilerini sorgulamaya davet etmek gerekir" dedi.

Siyaset Haberleri