Osman Kavala, Türkeş sessizliğini bozdu

Gezi Direnişi nedeniyle hapse çarptırılan İş İnsanı Osman Kavala, Türkeş tartışmalarında sessizliğini bozdu.

Osman Kavala, AKP Milletvekili Tuğrul Türkeş'in ziyaret açıklamasının ardından başlayan tartışmalarla ilgili sessizliğini bozdu.

Kavala şunları dile getirdi:

"Sayın Tuğrul Türkeş’in beni cezaevinde ziyaret edeceğine dair açıklamasında söylediği ‘Hayatının 7 yılını cezaevinde geçirmiş bir babanın çocuğuyum’ şeklinde sözlerinin merhum Alparslan Türkeş ile beni aynı kefeye koymak olarak değerlendirilmesini yadırgadım.

Belli ki Sayın Türkeş iç dünyasıyla ilgili bu sözlerle işkenceye maruz kalmak dahil, babasının çektiği acıları yakından hissetmiş olmanın, bu ağır deneyimin, kendisini başkalarının acılarına karşı duyarlı hale getirdiğini anlatmak istemiş.

İnsanların toplum hayatına yaptıkları katkılar eşit değerde değil, bazıları diğerlerinden daha önemli konumdalar. Ancak hukukun egemen olduğu bir ülkede uygar biçimde yaşayabilmek için her bireyin hayatının ve haklarının eşit derecede değerli olduğunun kabulü gerekir.

Öteki olarak görülen, önemli olarak görülmeyen insanların hayatları değersiz sayıldığında onların maruz kaldığı adaletsizliklere kayıtsız kalınıyor. Şiddeti teşvik eden bir ortam yaratılıyor, keyfi cezalandırmalar meşrulaştırılıyor.”

NELER OLMUŞTU?

MHP'den AKP'ye geçen Tuğrul Türkeş, Gezi Direnişi nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan Osman Kavala'yı ziyaret edeceğini açıklaması büyük yankı uyandırmıştı.

Tuğrul Türkeş, "öğrendiği milliyetçilik" gereği bunu yapacağını ifade etmişti. Türkeş'e babası Alparslan Türkeş'in kurduğu MHP'den sert yanıtlar gelmişti. MHP'li Semih Yalçın, karaktersiz bile demişti. Türkeş'in bir röportajında da babasının hapis yattığı vakitleri hatırlatması üzerine İYİ Partili kız kardeşi Ayyüce Türkeş Taş'tan sert sözlerle tepki gelmiş ve babasının tartışmalara karıştırılmasından rahatsızlığını dile getirmişti.

Son olarak da Türkeş, MHP ve kız kardeşine Mehmet Akif Ersoy'un bir şiiri ile yanıt vermişti.

Siyaset Haberleri