Oğuzhan Uğur'dan Bakan Yumaklı'ya 'Başörtüsü' tepkisi

Yapımcı ve sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın "Eski Türkiye'de çocuğunun okuduğu okulun bahçesine başörtülü anneler giremiyordu" sözlerine tepki gösterdi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, devam eden çiftçi eylemleri ve ülkenin farklı bölgelerindeki yangın haberleri sırasında yaptığı bir açıklamada, "Eski Türkiye'de çocuğunun okuduğu okulun bahçesine başörtülü anneler giremiyordu" ifadesini kullandı. Bu sözler, sosyal medyada geniş çapta tepkiyle karşılandı.

Sosyal medya platformu X'te (eski adıyla Twitter) popüler bir isim olan Oğuzhan Uğur da Bakan Yumaklı'ya tepki gösterenler arasında yer aldı. Uğur, açıklamanın zamanlamasını ve içeriğini eleştirerek, Bakan'ın bu söylemini doğru bulmadığını belirtti.

Uğur'un paylaşımı şu şekilde:

"Çok haklısınız. Büyük haksızlıktı bu. 15 yıl önce çözdünüz. Artık yaşanmıyor. Geçti çünkü. Eskide kaldı. Tarih oldu. Bitti yani. Teşekkürler. Dilerseniz azıcık bugüne bakalım. Siz nasılsınız? Tarım ne durumda? Ormanlar nasıl? Çiftçilerimizin durumu iyi mi? Her şey yolunda mı? Çok selamlar, ellerinizden öperim."

Siyaset Haberleri