Öcalan silah bırakma çağrısının yıldönümünde yeni mesaj yayımlayacak

DEM Parti, Öcalan’ın 27 Şubat 2025’te yaptığı PKK'y fesih çağrısının yıl dönümünde yeni bir mesaj paylaşılacağını açıkladı. Mesaj, Ankara’da düzenlenecek basın toplantısında kamuoyuna duyurulacak.

DEM Parti, terör örgütü PKK'nın lideri Öcalan’ın 27 Şubat 2025’te yaptığı fesih çağrısının birinci yıl dönümünde yeni bir mesaj paylaşılacağını duyurdu. Öcalan, PKK'ya silah bırakma çağrısını, "Barış ve Demokratik Toplum" olarak isimlendirmişti.

ANKARA'DA YAYIMLANACAK

DEM Parti'den yapılan açıklamaya göre, Öcalan’ın sürece ilişkin değerlendirmeleri ve yeni mesajı 27 Şubat Cuma günü saat 11.00’de Ankara’daki Yılmaz Güney Sahnesi’nde düzenlenecek basın toplantısında kamuoyuna açıklanacak.

Toplantıya DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile İmralı Heyeti üyeleri katılacak. Heyette TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, Şanlıurfa Milletvekili Mithat Sancar ve Asrın Hukuk Bürosu avukatı Faik Özgür Erol yer alıyor.

Açıklamada, Kürt sorununun demokratik çözümünde gelinen aşama ile İmralı Süreci'nin geleceğine ilişkin değerlendirmelerin yapılacağı bildirildi.

Ayrıca son görüşmede dile getirilen “ikinci aşama” başlığına dair çerçevenin de paylaşılması bekleniyor.

Öcalan, 27 Şubat 2025’te yaptığı çağrıda PKK’ya kongreyi toplama ve örgütün feshi yönünde adım atma çağrısında bulunmuş, silah bırakma çağrısının “tarihi sorumluluğunu” üstlendiğini belirtmişti. DEM Parti heyeti, söz konusu mesajı İmralı’daki görüşmenin ardından kamuoyuna duyurmuştu.

BAHÇELİ 'KCK'YA DA FESİH İSTEDİ

MHP Lideri Devlet Bahçeli, dünkü MHP Grup Toplantısı'nda PKK'nın yönetim organı KCK'nın fesih olmaması nedeniyle Öcalan'ın statü sorunu olduğunu söyledi.

Bahçeli, bu sorunun çözülmesi gerektiğini belirterek KCK'nın feshedilmesini şu sözlerle istedi:

"'Terörsüz Türkiye hedefinin icrasında 27 Şubat 2025 tarihli açıklamayla PKK’nın yaptığı çağrının önemli bir dahli vardır. Bu çağrı aynı şekilde KCK’yı da bağlamaktadır. Örgütün üst yapılanmasının feshi derhal sağlanmalıdır."

Siyaset Haberleri