Numan Kurtulmuş'tan Netanyahu'ya: Savaş suçlularının yeri sanık sandalyesidir

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmaya tepki gösterdi. Kurtulmuş, "Savaş suçlularının yeri Meclis kürsüleri değil, sanık sandalyesidir" ifadelerini kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmaya sert tepki gösterdi. Kurtulmuş, "Savaş suçlularının yeri Meclis kürsüleri değil, sanık sandalyesidir" diyerek, Netanyahu'nun konuşmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Kurtulmuş, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği "soykırım boyutlarına ulaşan insani yıkım ve katliamların" sorumlusunun Netanyahu olduğunu vurguladı. Kongre'deki konuşmanın, ABD'deki bazı Kongre üyeleri tarafından da reddedildiğini ifade eden Kurtulmuş, bu durumun uluslararası hukuku hiçe sayan bir kişiye böyle bir imkan sağlanmasının esef verici olduğunu belirtti.

Ayrıca, Netanyahu'nun Gazze'deki savaş suçlarının ve açık katliamların üstünü örtmeye yönelik yalana dayalı şovunun yetersiz olacağını sözlerine ekledi. Kurtulmuş, ABD halkını adalet ve barış için mücadele etmeye çağırarak, "Hak er ya da geç yerini bulacak, adalet mutlaka tecelli edecektir" dedi.

Kurtulmuş'un sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Siyaset Haberleri