Murat Kurum Ünlü Deprem Bilimciyi Çileden Çıkardı

Gaziantep'te 6 Şubat depremlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'nin önde gelen deprem uzmanlarından Prof. Dr. Naci Görür'ü çileden çıkardı. Görür, sosyal medya hesabı üzerinden Kurum'a uyarılarda bulundu.

İBB seçimlerini kaybetikten sonra bir süre ortalıkta görünmeyen Murat Kurum, Mehmet Özhaseki'den boşalan koltuğa geçti ve yeni Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı oldu.

Gaziantep'e bir dizi ziyaretlere bulunmak için giden Murat Kurum, burada yaptığı konuşmada 6 Şubat depremnlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"2025 yılına geldiğimizde 11 ildeki deprem bölgesinde evine girmeyen depremzede kardeşimiz kalmayacak" diyen Murat Kurum, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“2025 yılında tüm deprem bölgesi artık afet bölgesi olarak anılmayacak. Bölgenin Anadolu'nun parlayan yıldızı olarak, bölgenin cazibe merkezi olarak, yine burada turizmin, ticaretin devam ettiği şehirler, ilçeler olarak alınacak. Bunun için de Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde yapılması gereken tüm yatırımlar yapılmaktadır. Deprem bölgesinde herhangi bir tasarruf söz konusu değildir. Burada vatandaşımızın ihtiyacı neyse, şehrin bizden beklentisi neyse o ihtiyaçlarını giderecek adımlar kararlı bir şekilde atılmaktadır.”

NACİ GÖRÜR'DEN UYARI

Ünlü deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un 2025 yılına ilişkin açıklamalarına sosyal medya hesabından yapıtığı açıklama ile uyarıda bulundu.

Görür, söz konusu paylaşımuında şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Murat Kurum 2025 yılında deprem geçiren 11 ilimiz artık deprem bölgesi olarak anılmayacak demiş. Sayın bakanımızın iyi niyetinden şüphe etmiyor, neyi kastettiğini anlyorum ama bir yanlış anlama olasılığını önlemek için bunu yazıyorum.

6 Şubatta deprem geçiren o illerimiz levha sınırında bulunuyor. Arap, Anadolu ve Afrika Levhaları. Bu sınır daha milyonlarca sene levha sınırı olarak olarak kalacak ve deprem üretmeye devam edecektir.

Eğer siz o levha sınırına gerekli özeni göstermez ve bir levha sınırına özgü planlama, inşaat tipi, tasarımı, mimarisi, yapı malzemesi, mühendislik hizmeti, mikro bölgeleme, zemin vb ayrıntılar getirmez herhangi bir yer gibi sadece yap-satcı müteahhitlerle düzenlemeye çalışırsanız, 6 Şubatta gördüğünüz felaketi gelecek nesillerimize ihraç ederiz."

Siyaset Haberleri