MHP seçimi kaybedince hışımla o tabelayı söktü

Ankara Etimesgut'ta belediye CHP'ye geçince MHP'liler açtıkları huzurevinin işletmesini partilerinin lideri Bahçeli'nin vakfına devretti. MHP'li isim Etimesgut Belediyesi tabelasını da söktüklerini söyledi.

Ankara'nın Etimesgut ilçesi 25 yıl sonra MHP'den CHP'ye geçti. Ünlü Sanatçı Erdal Beşikçioğlu'nun yönettiği belediyede bir huzurevi 'anlaşmazlığı' yaşandı.

Huzurevini, MHP'ye yakın Yağmur Damlası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin 2011'de inşa etmeye karar verdi. İnşaatın temelini atan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de huzurevine 'İlbilge Hatun' ismini verdi.

Bahçeli'nin de 2014'te açılışını gerçekleştirdiği huzurevinin işletmesi Etimesgut Belediyesi'ne verildi. Huzurevinin elektrikten güvenliğine kadar işletmesini sağlayan belediye ile protokol bu yıl uzatılmadı.

CHP'ye geçen belediye verilmeyen işletme, Bahçeli'nin yeni kurduğu İl Bilge Hatun Vakfı'na devrildi.

BELEDİYENİN TABELASINI SÖKTÜLER

BirGün’den İsmail Arı'ya konuşan Yağmur Damlası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Başkanı ve eski MHP Milletvekili Hüseyin Akgül şunları söyledi:

“Huzurevini biz inşa ettik ve arsa da bizimdi. Buranın işletilmesi için belediye ile protokolümüz vardı ama 30 Haziran tarihinde uzatmadık. Huzurevinde tüm işleyiş devam ediyor, hiçbir sorun yok orada”

Akgül, “Huzurevinin kapısında Etimesgut Belediyesi tabelasını da söktünüz mü?” sorusuna işe “evet, söktük” diye yanıt verdi.

"BÖYLE BİR KONUYU SİYASALLAŞTIRMAYI TERCİH ETTİLER"

Önceki dönem Etimesgut Belediye Meclisi’nde yer alan CHP’li Selami Çiçek DE şunları dile getirdi:

“Huzurevinde yaklaşık 50 yaşlımız kalıyor. Bu konu toplumsal açıdan hassas bir konu. Söz konusu dernek, belediyemize gelip ‘Burayı işletmeye devam etmek ister misiniz?’ diye sormadı. Çünkü belediye CHP’ye geçti ve böyle bir konuyu da siyasallaştırmayı tercih ettiler. Şunu sormak istiyorum; siz 30 Haziran’da, yani sözleşme bitince ve belediye yönetimine neden sözleşmeyi, protokolü uzatma teklifinde bulunmadınız?”

Siyaset Haberleri