Mansur Yavaş'tan Cumhurbaşkanlığı açıklaması

ABB Başkanı Mansur Yavaş, "Cumhurbaşkanlığı adayı kim olacak" tartışmasının iktidar cephesinin çıkartmak istediği bir 'fitnesi' olarak yorumladı.

CHP Ankara İl Danışma Kurulu Toplantısı dün (1 Eylül) gerçekleşti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol ve partililer de toplantıya katıldı.

"BİZ BU OYUNA GELMEYECEĞİZ"

Kamuoyunda sık sık İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte ismi 'Cumhurbaşkanlığı adaylığı' için geçen Yavaş, konu hakkında şunları dile getirdi:

“Son günlerde sürekli olarak cumhurbaşkanlığı tartışmaları var. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. 2019’da 2024 seçimlerine kadar üstlerine vazife gibi yandaş olarak tabir edilen televizyonların tek konusu ‘aday kim olacak’ deyip fitne çıkarıp insanları birbirine düşürmekti. Gene başladılar. Ortada fol yok, yumurta yok. Bizler ‘kazandığımız belediyelerde insanları nasıl rahat ettiririz’ diye uğraşırken açıkçası bu tartışmalara çerez olmak meze olmak hiç hoşumuza gitmiyor. Bunların tamamen CHP içerisinde iç çatışma yaratmaktan başka gaye gütmediğinin herkes tarafından bilinmesini ve bizim de asla bunların içerisinde olmayacağımızın bilinmesini istiyorum.”

O İKİ PARTİYE SERT TEPKİ

Yavaş, ayrıca DEM Parti ve Hüda-Par hakkında da şu eleştiride bulundu:

"Mustafa Kemal Atatürk’ün kazandığı zaferleri bir tek tweetle kutlamayan insanların bu ülkeyle bağı gerçekten tartışmalıdır”

“Bu coğrafyada bin yılı aşkın birlikte yaşıyoruz. Bizi bir arada tutan ortak kültürümüz. Yıllardır her türlü fitneyi sokmak istediler, işte olmuyor, yapamıyorsunuz. Çünkü, bu millet birbirini seviyor, birbiriyle kaynaşmış. Ortak değerleri üzerinde bin yıldır devam ediyor, aynı apartmanda aynı iş yerinde çalışıyor. Kim ne derse desin kimse kulak vermiyor, bu bir vakıadır. Dolayısıyla bizi bölme çalışmaları hiçbir zaman başarılı olamayacak. Ben büyük çoğunluğun bölünme falan istemediğine de kalben inanıyorum. Ancak şunu söyleyeyim. Milli bayramlarımız kutlanıyor, kutlamayan iki tane parti var. Eğer biz milli ve dini bayramlarımızda ortaklaşamıyorsak burada bir sorun var ve bunlara mesafe konması gerektiğini düşünüyorum. Öçlü Sayın Genel Başkanımızın söylediği ölçü. Türk Milli Takımı, içerisinde herkes var. Bu başarılı olduğunda sevinip ayağa kalkan herkesle bir ve beraber olmaya hazırız. Voleybol da aynı şekilde, milli bayramlarımız da aynı şekilde. Çünkü, Mustafa Kemal Atatürk’ün kazandığı zaferleri bir tek tweetle kutlamayan insanların bu ülkeyle bağı gerçekten tartışmalıdır.”

Siyaset Haberleri