Dört komutan çağrıldıkları halde sahneye çıkmadı: Malazgirt'te büyük olay!

Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümün etkinliğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından sahneye kuvvet komutanları da davet edildi. Ancak kuvvet komutanları, tek tek sahneye davet edilmelerine rağmen Hüda-par Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun da olduğu sahneye çıkmadı.

Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü etkinlikleri için Bitlis Ahlat'a dün (25 Ağustos) gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Selçuklu mezarlığına ziyarette bulundu.

Erdoğan'a, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, Hava Kuvvetleri Komutanı Ziya Cemal Kadıoğlu ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu eşlik etti.

Tepki çeken o fotoğraf: Kadıoğlu ve Tatlıoğlu, Hüda-Par lideri ile yan yana

"Hizbullah ve PKK’ye terör örgütü demiyorum" diyen Zekeriya Yapıcıoğlu ile Hava Kuvvetleri Komutanı Ziya Cemal Kadıoğlu ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu'nun aynı karede olması tepki çekti.

Malazgirt Zaferi’nin 953. Yıl Dönümü Kutlama Programı da bugün gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşma yaptı. Erdoğan'ın konuşmasının ardından protokol sahneye davet edildi.

Sahneye çıkan MHP Lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elini eğilerek sıktı

Davet edilenler arasında sırasıyla Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Ziya Cemal Kadıoğlu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakçı da yer aldı.

Komutanlar davete icabet etmedi. Komutanların ardından sahneye davet edilen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın sahneye geldiği görüldü.

BAHÇELİ VE YAPICIOĞLU EL ELE

Protokolde Hüda-Par Lideri Zekeriya Yapıcıoğlu ile yan yana olduğu görüldü. Protokolde Bahçeli ve Yapıcıoğlu ellerini birlikte kaldırdı.

"PKK VE HİZBULLAH TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL"

Cumhur İttifakı, son Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçiminde Hüda-Par'la ittifak yapmıştı. AKP'nin listelerinden dört vekil TBMM'ye girmişti.

Genel seçim öncesi de partinin lideri Yapıcıoğlu, tv100'de çıktığı programda PKK ve Hizbullah terör örgütü demediğini açıklamıştı.

Binlerce polisi, askeri ve yurttaşı şehit eden PKK'ya terör örgütü demeyen Yapıcıoğlu'nun partisinin de Hizbullah ile ilişkisi kamuoyunda sürekli dikkatleri çekiyor.

Hüda-Par Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç'in, Hizbullah davası kapsamında tutuklandığını ve hapis yattığını ortaya çıkmıştı.

DEZENFORMASYON MÜCADELE MERKEZİ'NDEN AÇIKLAMA

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, çağrılan komutanlarla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Bazı basın yayın organlarında yer alan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Malazgirt’teki konuşmasının ardından kuvvet komutanları, davet edilmelerine rağmen sahneye çıkmadılar” iddiası doğru değildir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Malazgirt Zaferi'nin yıldönümü etkinliğindeki konuşmasının ardından, protokol sahneye davet edilmiştir.

Kuvvet komutanlarımızın da sahneye çıktığı, ancak sahnenin uzunluğu nedeniyle görüntüler kaydedilirken kadrajın dışında kaldıkları tespit edilmiştir.

Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.

Siyaset Haberleri