Kulis: MYK üyesinin sözleri Erdoğan'ı kızdırdı!

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında ilginç ve dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından yapılan saha çalışmasının değerlendirildiği bu toplantıda, bir MYK üyesinin “Siyasi kimliğimizi değiştirelim. Muhafazakâr-demokrat kimliğimizden sıyrılalım” şeklindeki sözleri Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı oldukça kızdırdı.

Haberde Türkiye gazetesinden Emrah Özcan'ın aktardığı bilgilere yer veriliyor. Özcan’ın aktardığına göre, Gençlik Kolları tarafından yapılan saha çalışmasında gençlere “Kendinizi hangi kimlikle tanımlıyorsunuz?” sorusu yöneltildi. Bu soruya gençlerin büyük bir kısmı “Atatürkçü” yanıtını verirken, ikinci sırada ise "Milliyetçi" cevabı yer aldı. Bu sonuçlar MYK toplantısında değerlendirildiğinde, bir MYK üyesi mevcut siyasi kimliği değiştirip muhafazakâr-demokrat kimliğinden uzaklaşma önerisinde bulundu. Ancak bu öneri, Erdoğan'ın sert tepkisine neden oldu.

Toplantıda yaşanan bu gerilimli durumun yanı sıra, AK Parti'nin 23. yaş kutlama programı ile ilgili de dikkat çekici bilgiler paylaşıldı. Haberde, kutlama programında en az 15 belediye başkanı ve iki milletvekilinin AK Parti’ye katılmasının beklendiği belirtiliyor. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partiye katılmak isteyen diğer siyasilere de kapıyı açık tuttuğu ifade edildi.

Erdoğan’ın, bu süreçte partiye katılmak isteyenler için "Dışlayarak, dışarıda tutarak değil, biz kucaklayarak bugünlere geldik. Ülkeye ve millete hizmet sevdası olan herkese kapımızı açık tuttuk. Harekete güç katacak herkesle ortak değerler etrafında buluşma irademiz dün olduğu gibi bugün de bakidir” dediği de haberde yer aldı. Bu açıklamalar, AK Parti’nin önümüzdeki süreçte yeni katılımlar ve siyasi açılımlarla güçlenme çabasında olduğunu gösteriyor.

Siyaset Haberleri